COMUNICATE 10 octombrie 2024

PRO FORMARE - Profesionalizare prin formare

de Covasna Media | 1288 vizualizări

COMUNICAT DE PRESĂ

04 octombrie 2024

PRO FORMARE - Profesionalizare prin formare

 

Asociația pentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Antreprenoriat – A.D.I.C.A, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociația pentru Inovație în Educația Adulților, implementează în perioada 01.10.2024 -31.08.2027 proiectul cu titlul ”PRO FORMARE - Profesionalizare prin formare”, cod proiect 317579, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, cod apel PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7 - Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale Fondul Social European, Prioritate P9 - Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității.

 

Proiectul are o durată de implementare 35 de luni, cu o valoare totală de 4. 4.997.266,78  lei, finanțare nerambursabilă.

 

Obiectivul general al proiectului este să promoveze învățarea continuă, în contextul schimbărilor anticipate ale pieței muncii, prin actualizarea competențelor și recalificare pentru angajații din Regiunea Centru în baza activităților complementare de informare, consiliere și formare profesională. Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului și apelului prin abordarea integrată a nevoilor de învățare și de recalificare pentru angajații din Regiunea Centru.

 

Principalele elemente promovate în cadrul proiectului sunt:

 1. combaterea deficitului de competențe și necorelarea la nevoile pieței, prin 10 cursuri distincte, totalizând 2220 de ore, proiectul abordează nevoile de formare pentru manageri, angajații cu studii superioare și cei cu niveluri ISCED3 și ISCED4;

2. adaptarea la schimbările economice și tehnologice: - Proiectul răspunde cerințelor economiei actuale și viitoare prin programe integrate de informare, consiliere și formare profesională pentru cei 602 de angajați din Regiunea Centru;

3. îmbunătățirea competențelor digitale și integrarea tehnologiei printr-un curs dedicat de perfecționare, prin integrarea elementelor TIC în activitățile de consiliere și în atelierele online din cadrul worklab pentru instruirea profesioniștilor în resurse umane și a managerilor în utilizarea platformelor IT de recrutare inclusivă;

4. susținerea dezvoltării durabile și a sustenabilității prin organizarea de sesiuni de brainstorming pentru soluții bazate pe natură, contribuind la definirea și implementarea practicilor sustenabile, cum ar fi eficiența energetică și gestionarea deșeurilor;

5. crearea unei comunități reziliente pe piața muncii prin organizarea de sesiuni interactive de transfer de bune practici, unde experții și organizațiile de succes pot împărtăși experiențele lor.

 

Rezultate așteptate:

  • Un pachet integrat de informare-consiliere-formare pentru dezvoltarea competentelor aferente celor 602 anagajati pentru a face fata schimbarilor tehnologice, digitale si a tendintelor globale.
  • Îmbunătățirea conștientizării privind beneficiile formarii profesionale continue prin implementarea unei campanii itinerante de informare în Regiunea Centru.
  • Dezvoltarea competențelor și reconfigurarea traiectoriei profesionale pentru 602 angajați prin intermediul unor programe integrate de consiliere, formare și sprijin educațional.
  • 542 de persoane vor finaliza un program de formarea cu certificat/care au participat la schimb de bune practici/instruiri din regiunea mai putin dezvoltata.
  • 98 de persoane sunt dobandesc o calificare la incetarea calitatii de participant, regiune mai putin dezvoltata

Prin aceste dimensiuni, proiectul se aliniază cu obiectivele strategice ale programului "Tine Pasul", având ca scop îmbunătățirea anticipării schimbărilor și cerințelor pieței muncii și facilitarea tranzitiilor profesionale și promovarea mobilitatii profesionale.

Toate serviciile oferite grupului țintă sunt gratuite.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să utilizați următoarele date de contact: office@adica.org.ro  și office@startup-hub.ro

 

„Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană”

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

ANUNŢ

Acum 1 zi, 18 ore

Convocator

29 octombrie 2024

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.