ACTUALITATE 20 ianuarie 2010

Distracţiile publice trag bani serioşi de la bugetul muncipiului Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 375 vizualizări
20ian2010-strandServiciile de recreere ale Primăriei Sfântu-Gheorghe merg pe minus, municipalitatea subvenţionându-le în continuare. Cele mai „păguboase“ dintre acestea sunt Baza de înot - piscina şi pârtia de schi de la Şugaş Băi, unde autorităţile locale pompează bani serioşi, fără minimum de profit. Şugaş-Băi şi piscina, minus pe toate liniile Potrivit datelor oferite de către viceprimarul Sztakics Éva

20ian2010-strandServiciile de recreere ale Primăriei Sfântu-Gheorghe merg pe minus, municipalitatea subvenţionându-le în continuare. Cele mai „păguboase“ dintre acestea sunt Baza de înot - piscina şi pârtia de schi de la Şugaş Băi, unde autorităţile locale pompează bani serioşi, fără minimum de profit.

Şugaş-Băi şi piscina, minus pe toate liniile

Potrivit datelor oferite de către viceprimarul Sztakics Éva, veniturile aduse de pârtia de schi de la Şugaş Băi, în lunile de iarnă ale anului 2009 şi până în prezent, au fost de 10.600 de lei, plus 26.775 de lei proveniţi din taxa auto percepută la bariera de la intrarea în staţiune. Cu toate acestea, venitul total de 37.375 de lei păleşte în faţa sumei de 162.848 de lei pe care municipalitatea a cheltuit-o pe întreţinere şi personalul angajat pentru bunul-mers al treburilor.

Nici la piscină situaţia nu e mai bună, venitul acesteia pe 2009 fiind de 425.339 de lei, în vreme ce cheltuielile municipalităţii cu acest obiectiv s-au ridicat la 931.012 lei.

Ştrandul, pe plus cu... 106 lei

Doar ştrandul din Sfântu Gheorghe n-a mers pe pierdere, aici veniturile fiind chiar mai mari decât cheltuielile. „La ştrand, Primăria a cheltuit 99.164 de lei - pe personal, apă şi gaz, iar încasările din bilete au fost de 99.270 de lei. Dacă e să privim astfel lucrurile, doar ştrandul s-ar justifica, dar vorbim totuşi de servicii publice, pe care le oferim contribuabililor”, a declarat viceprimarul Sztakics Eva.

Planuri mari pentru Şugaş-Băi

În ceea ce priveşte veniturile pe care le aduce pârtia de la Şugaş-Băi, acestea ar putea creşte odată cu prelungirea perioadei de folosire a acesteia. Municipalitatea a achiziţionat la finele anului trecut două tunuri de zăpadă, astfel încât pârtia să aibă zăpadă artificială atunci când cea naturală lipseşte.

Potrivit viceprimarului Sztakics Éva, punerea în funcţiune a tunurilor de zăpadă depinde de achiziţionarea unui nou transformator, deoarece cel existent deja la Şugaş-Băi nu poate acoperi necesităţile tunurilor de zăpadă; cumpărarea unui nou transformator va fi pusă în discuţie imediat ce Sfântu-Gheorghe va avea un buget, această măsură existând în faza de proiect.

Pârtia de schi de la Şugaş-Băi a intrat în reabilitare odată cu restul staţiunii, prin finanţări de la Ministerul Turismului şi prin fonduri ale Uniunii Europene. Valoarea totală a reabilitării se ridică la 7 milioane de lei. Autorităţile doresc să refacă întreaga infrastructură de la Şugaş-Băi, să reabiliteze baza de tratament şi mofeta şi să construiască un teren de minigolf, precum şi o nouă pârtie de schi, pentru copii.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.