ACTUALITATE 26 mai 2023

Directorii școlilor din județul Covasna – Întâlnire cu reprezentanții I.P.J. Covasna

de Covasna Media | 746 vizualizări

Întrucât siguranța elevilor este un obiectiv instituțional prioritar al polițiștilor covăsneni, la data de 23 mai a.c., în incinta Bibliotecii Județene ,,Bod Peter" din municipiul Sfântu Gheorghe, la inițiativa Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, s-a desfășurat o întâlnire de lucru, la care au participat prefectul județului Covasna, inspectorul școlar general, reprezentanți ai I.P.J. și ai I.J.J. Covasna, precum și directori ai unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Covasna.

Inițiativa se circumscrie obiectivelor naționale de creștere a gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, precum și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Printre temele abordate în cadrul întâlnirii se numără: problematica absenteismului în școli, implicarea și responsabilizarea părinților în procesul de prevenție, eficientizarea Regulamentelor de Ordine Interioară, problematica sistemelor de securitate la nivelul unităților de învățământ, precum și stabilirea unor moduri concrete de acțiune, în diverse situații întâmpinate.

În cursul întâlnirii, s-a stabilit faptul că informarea reciprocă și permanentă rămâne principalul liant interinstituțional, iar prin conjugarea efortului și adoptarea unui mod de lucru unitar, cu caracter proactiv, pot fi realizate obiectivele asumate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.