ACTUALITATE 11 martie 2020

(Update) Măsuri luate de Direcţia Generală de Paşapoarte și de D.R.P.C.I.V. pentru prevenirea răspândirii COVID-19

de Covasna Media | 1447 vizualizări

Cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun în țară la servicile publice comunitare de pașapoarte, în perioada 11-31.03.2020, exclusiv în baza unor programări on-line, a anunțat Direcţia Generală de Paşapoarte.

Programările on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

”Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului. Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor on-line și a documentului de identitate, în original.

În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Pașapoarte.

De asemea, direcția recomandă cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat - cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA.

„Serviciile pentru care nu se fac programări on-line, solicitate atât Direcției Generale de Pașapoarte, cât și serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi efectuate exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail (adeverințe, furnizări de date din Regsitrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple, petiții și informații de interes public).

Accesul la ghișeele de relații cu publicul ale Direcției Generale de Pașapoarte și serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în vederea ridicării adeverințelor solicitate prin intermediul poștei electronice, se face în baza documentului de identitate, în original”, se mai arată în comunicat.

Activitățile de audiență, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020.

În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

De asemenea, și activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online în perioada 11-31 martie, a anunțat Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.)

„Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online. Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online - pasul 2, vă rugăm să consultați site-ul lnstituței Prefectului din județul dumneavoastră și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate , în baza programărilor online și a actului de identitate - în original.

Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate, să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.

Pentru desfășurarea în condiții normale a activității contăm pe înțelegerea dumneavoastră”, se arată într-un comunicat de presă al D.R.P.C.I.V.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.