ACTUALITATE 11 aprilie 2012

Din ce în ce mai mulți bani din cardurile comunitare

de Covasna Media | 31 vizualizări

În ultimele trei luni s-au strâns mai mulți bani în fondul comunitar decât într-o jumătate de an din 2011. Conform datelor statistice, în perioada ianuarie-martie a acestui an s-au strâns 28.335 de lei din utilizarea cardurilor comunitare, cu 900 lei mai mulți decât în perioada august-decembrie a anului trecut. Diferența însă este și mai mare, datorită faptului că din situația pe luna martie lipsesc datele magazinului Merkur. În general contribuția acestui magazin variază între 1.500 și 2.500 lei. Cea mai mare parte a contribuțiilor, peste 80%, este asigurată în continuare de către magazinele Bertis.

Utilizarea fondului colectat în perioada august-decembrie 2011 este în curs de realizare. 5.000 de lei sunt alocați pentru asigurarea de seturi de jocuri logice grădinițelor, pentru dezvoltarea activității de ocrotire a talentelor din aceste instituții. De asemenea, se pregătesc suporturile de biciclete, care vor fi montate pe parcursul lunii aprilie. Costul de confecționare totalizează 10.000 lei. Pentru acoperirea cheltuielilor cu cardurile comunitare s-au folosit 5.000 lei. Restul, în valoare de 8.461,86 lei va fi folosit pentru asigurarea de burse de învăţământ pentru doi copii talentați din județ, începând din următorul an şcolar. Utilizarea fondului, în valoare totală de 27.461 de lei, va fi prezentată şi pe pagina fundaţiei www.hka.ro.

În aproape un an şi jumătate de funcționare, Fundația Comunitară Covasna a strâns din fonduri locale 84.650 de lei, din care a reinvestit în comunitate 75.000 lei, a dezvoltat şi a derulat patru programe de finanțare (Fii activ pentru Covasna!, Sănătate şi prosperitate!, program de tineret FIKA, program Grădinița pentru dezvoltarea talentelor) și a susținut realizarea în total a 17 inițiative locale în județul Covasna. A implicat în activităţi de dezvoltare a comunităţii 11.500 localnici, 25 de voluntari şi 16 firme locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.