ACTUALITATE 18 decembrie 2019

Din ce în ce mai multe hârtii colectate în concursul şcolar!

de Covasna Media | 694 vizualizări

Suntem încântați să anunţăm că între 1 octombrie și 16 decembrie au fost colectate 65.436 kg de hârtie în concursul de colectare desfăşurat în școlile din județul Covasna, o cantitate cu aproape 40% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Aceste rezultate sunt foarte bune, avem peste 65 de tone de hârtie și carton colectate de la școli în două luni și jumătate, în timp ce cantitatea totală de deșeuri selective a crescut şi ea. Anul trecut, suma colectată în această perioadă a fost de 40 de tone, iar această diferență de 25 tone reprezintă o cantitate semnificativă”, a declarat Máthé László, directorul TEGA SA.

Lansat în octombrie, programul urmărește colectarea deșeurilor de hârtie și electronice în mod organizat în școli. Inițiatorii campaniei – ECO Bihor, ADI SMID, ECO Sepsi și TEGA – oferă participanților 20 de bani pentru fiecare kg de hârtie colectată, important fiind ca toată colectarea să se facă în grupuri și clase, astfel încât copiii și părinții lor să poată strânge bani pentru activităţi comune.

La nivelul şcolilor, Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe conduce competiția cu 17.805,5 kg, urmat de Colegiul Naţional „Székely Mikó” cu 15.938 kg iar pe locul 3 se află cei mici, Grădinița Csipike a adunat 5.719 kg de hârtie și carton.

91 de echipe și grupuri din 21 de instituții de învățământ au intrat în competiție, iar toți participanții vor primi suma de bani strânsă în primul semestru din acest an.

În cazul deșeurilor electrice, deși numerele sunt mai mici, rezultatele sunt pozitive: 7.865,8 kg au fost colectate de la 45 de grupuri din 15 instituții: Liceul „Mikes Kelemen” a strâns 3.833 kg, Colegiul Naţional „Székely Mikó” 2.567 kg și locul trei Școala Generală „Nicolae Colan” cu 886 kg. Rezultatele din această categorie vor fi recompensate doar la sfârșitul campaniei.

Concursul durează până la data de 31 mai 2020.

(Biroul de Presă TEGA S.A.)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.