ACTUALITATE 1 februarie 2010

Din cauza unei contestaţii, Întorsura Buzăului a returnat la buget 700.000 de lei

de Covasna Media | 372 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului a fost nevoită să returneze la bugetul de stat 700.000 de lei primiţi din fondul pentru situaţii de urgenţă pentru podul de lemn din localitate, din cauza unei contestaţii la licitaţie.

Banii trebuiau folosiţi pentru podul peste Buzău, care în urmă cu un an a fost afectat de ape, însă autorităţile s-au trezit cu licitaţia contestată şi nu au mai avut timp să consume banii primiţi.

„N-am avut de ales, până pe 30 decembrie trebuiau cheltuiţi banii, dacă licitaţia era în timpul anului, era altceva, dar faptul că se contestă soluţia altei firme la lucrare şi i se dă dreptate contestatarului, mi se pare cel puţin strigător la cer”, a spus primarul Leca Băncilă.

Cele 700.000 de lei au ajuns la noi în judeţ în data de 7 decembrie, dar din cauza contestaţiei, banii s-au întors la Bucureşti. Acum, autorităţile încearcă să reia demersurile pentru a reprimi aceşti bani, însă nu îşi pun prea mari speranţe.

O altă problemă legată de contestaţii în judeţ este cea legată de programul „Lapte şi corn”, unde licitaţia pentru corn a fost contestată şi copiii nu primesc acest produs de la începutul anului şcolar. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Henning Laszlo, spunea recent că vor propune o modificare a legii 34 privind achiziţiile publice, astfel încât firmele care contestă licitaţiile şi ulterior se dovedeşte că au făcut-o nefondat, acestea să fie sancţionate aspru. (A.S.)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.