ACTUALITATE 9 martie 2023

Din aprilie, TEGA va colecta deșeurile biodegradabile în Coşeni şi Chilieni

de Covasna Media | 562 vizualizări

Societatea de salubritate TEGA a început încă din 2018 colectarea separată a deșeurilor biodegradabile la Sfântu Gheorghe, iar acest serviciu va fi extins acum în localităţile Chilieni şi Coşeni.

Conform Legii 181/2020 privind deșeurile nepericuloase și compostabile, toate deșeurile vegetale și de bucătărie (crengi, ramuri, frunze, iarbă, coji de legume și fructe) pot fi clasificate ca biodegradabile.

Personalul TEGA va înmâna containerele pentru deșeuri biodegradabile în zilele de 13-14 martie în Coşeni, respectiv pe 15-16 martie în Chilieni, între orele 9:00 și 15:00. Dacă nu sunteți acasă, puteți autoriza un vecin să le preia, sau le veţi putea ridica ulterior personal de la punctul de lucru al TEGA de pe strada Energiei din Sfântu Gheorghe, sau puteți aranja livrarea la numărul de telefon 0267 310 123.

„Și în mediul rural, oamenii trăiesc din ce în ce mai mult de pe urma pământului și nu compostează singuri. Acest lucru este mai pronunțat în apropierea orașelor, iar noi am primit multe solicitări din Coşeni şi Chilieni pentru a colecta deșeuri organice: din moment ce funcționează bine în oraș, în special la casele particulare, credem că extinderea în mediul rural este o modalitate viabilă de a începe să o facem acum”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Pubelele pentru deșeuri organice vor fi achiziționate de TEGA S.A. și puse la dispoziția clienților gratuit. Ca și în cazul orașului Sfântu Gheorghe, colectarea are loc în fiecare săptămână, în aceeași zi în care se colectează deșeurile menajere.

TEGA S.A. – Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.