ACTUALITATE 25 septembrie 2014

Diana Borboly – de meserie artist

de Covasna Media | 207 vizualizări

10639480_704381546304554_2940319732137188321_n

Diana – de meserie sunt artist... şi în ciuda aparenţelor mai am şi zile când sunt trist(ă). Versuri care mi se potrivesc mănuşă. Sunt o persoană generalmente veselă, optimistă, îmi place să fiu mereu cu zâmbetul pe buze. Sunt realistă, conştiincioasă, autocritică şi serioasă (când situaţia o cere). M-am născut cu înclinaţii artistice. Încă de la vârsta de 5 ani câştigam concursuri de muzică. Muzica a fost prima mea iubire. La şcoală, era materia la care excelam. Viaţa m-a purtat însă pe alte drumuri ce m-au îndepărtat de muzică. A urmat apoi actoria. O altă iubire de-a mea. Pictura, dansul, în toate mă regăsesc. Pot fi eu cu adevărat. De ce mă ocup însă? De crearea accesoriilor vestimentare. Am început această activitate creativă acum aproximativ 5 ani iar la început, eram o mică ucenică. Cu timpul, m-am perfecţionat iar acum pot spune că sunt un artist, deşi nu am funcţionat la cote maxime. Încă nu am arătat ce e mai bun din mine. De ce? De ce creez... totul a început dintr-o joacă, din curiozitate. Spre surprinderea mea, a început să îmi placă mai mult decât m-aş fi aşteptat. A fost ca un drog. Odată ce ai pus mâna pe unelte şi ai creat, nu le mai poţi lăsa. Atunci când creezi, simţi că oferi, dăruieşti. Dăruieşti iubire prin creaţia ta, dăruieşti o parte din tine. Pui suflet în tot ceea ce faci şi prinzi drag de minunăţiile care ies. Este uimitor ce pot face două mâini dibace. Desigur, trebuie să existe şi o picătură de talent. Talentul l-am moştenit de la mama (căci şi ea este artist la fel ca mine) iar harul mi l-a dat Dumnezeu. Sunt o persoană norocoasă din acest punct de vedere.

10639572_704381602971215_613922811940436233_n

De unde îmi vine inspiraţia pentru a crea? Din orice: dintr-o melodie, dintr-un gând, dintr-o amintire, din vremea de afară, din starea sufletească pe care o am în acel moment. Lucrez cu tot felul de materiale: mărgele, semipreţioase, cristale autentice, materiale, hârtie, polymer. Îmi place să învăţ tehnici noi şi să le şi pun în practică. Niciodată nu creez două lucrări identice. Fiecare lucrare este unicat. Creez practic pentru toate vârstele, începând cu bebeluşi, brăţări, coliere, cercei, accesorii pentru mirese, buchete de mireasă, invitaţii de nuntă/botez, mărturii, decoraţiuni, felicitări handmade, tablouri în diferite tehnici. Cel mai mult mă inspiră iarna. Iubesc iarna şi ador să creez orice cu această tematică. Privesc întotdeauna cum cad fulgii de nea... parcă îngerii şi-ar scutura aripile şi praf de argint ar cădea pe pământ... este fascinant.

Cred că anul acesta a fost anul bebeluşilor. Cunosc multe mămici care au adus pe lume bebeluşi în acest an, în special fetiţe. Deh, întotdeauna fetele au fost la putere. Cum spunea cineva, „A baby is a little bit of heaven”. Copiii sunt unica putere care te împinge să mergi înainte chiar şi atunci când în interiorul tău nu vrei decât să te opreşti. Cea mai mare bogăţie din această lume sunt ei, copiii, mai mare decât toţi banii din lume şi toată puterea de pe pământ. Ce înseamnă să fii copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumuseţe, să crezi în credinţă. Înseamnă să fii atât de mic încât spiriduşii să ajungă să îţi şoptească la ureche, înseamnă să transformi bostanii în caleşti şi şoriceii în telegari şi nimicul în orice.

Inspirată de acest lucru minunat al venirii pe lume al copiilor, am creat bebeluşi în miniatură. Bebeluşi ce pot fi oferiţi cadou viitorilor / proaspeţilor părinţi sau ca mărturii de botez. Bebeluşii sunt realizaţi în totalitate manual, din lut polimeric prin întărire în cuptor. La cerere pot fi realizaţi în funcţie de preferinţe: bebeluşi Minnie/Mickey Mouse, bebeluşi îngeraşi, bebeluşi balerină etc. De asemenea, ei pot fi în ton cu sărbătorile (Mărţişor, Crăciun, Paşti).

Persoanele interesate mă pot contacta la adresa de e-mail: cohavit88@yahoo.com

Vă mulţumesc şi până data viitoare, nu uitaţi să fiţi copii!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Diana Borboly, 27 septembrie 2014
Va multumesc frumos!
Ilyes Ibolya, 26 septembrie 2014
Superb!Felicitari si...SUCCES!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.