ACTUALITATE 31 ianuarie 2016

„Dialoguri” între pictura abstractă și cea figurativă la Casa cu Arcade

de Covasna Media | 862 vizualizări

Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe a găzduit joia trecută vernisajul expoziției de pictură „Dialoguri”, a artistelor plastice Enikő B. Hajdu și Ana Călugăru. Evenimentul s-a bucurat de participarea unui public numeros, prezentarea expoziției fiind făcută de criticul de artă Ana Cânpean și de președintele Uniunii Artisticilor Plastici Sfântu Gheorghe, Damokos Csaba. După discursuri, iubitorii de artă au putut admira îndeaproape lucrările abstracte ale Anei Călugăru, picturile figurative, inspirate din lumea pădurii, create de Enikő B. Hajdu, precum și relația între creațiile celor două artiste.

Este prima dată când Ana Călugăru, artistă stabilită în urmă cu câțiva ani la Sfântu Gheorghe, și Enikő B. Hajdu, născută în oraș, au o expoziţie împreună. Amândouă sunt profesoare la Liceul de Artă „Plugor Sándor”.

„E o expoziţie interesantă a două artiste care sunt colege, care se deosebesc, dar se și aseamănă la un moment dat. Lucrările Anei Călugăru sunt mai expresioniste, abstracte, comunică prin semne ascunse, texturi, dinamică, cromatică, în timp ce lucrările lui Enikő B. Hajdu sunt figurative, mai cu poveste. Totuși cromatica lor se leagă. Se și opun, dar se și întregesc”, ne-a declarat Damokos.

„La început mi s-a părut cam ciudat contrastul acesta dintre noi, dar când au apărut lucrările și am aranjat expoziția am văzut că a fost o decizie foarte bună să expunem împreună. Sunt stiluri diferite, dar, prin culoare şi prin atmosferă am reușit să dialogăm”, ne-a declarat Enikő B. Hajdu. Expoziția „Dialoguri” poate fi vizitată până pe 17 februarie 2016.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.