ACTUALITATE 8 mai 2019

Dezinteres față de „Un oraș cum ai dori să fie”

de Daniela Luca | 651 vizualizări

În trei săptămâni, chestionarul a fost completat de doar 35 de persoane

Fundația pentru Comunitate Covasna (HKA - Háromszéki Közösségi Alapítvány) a pus la dispoziția locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe un chestionar online prin care aceștia își pot exprima punctul de vedere cu privire la felul în care ar trebui să arate orașul în care locuiesc. Deși reprezentanții fundației spun că este un subiect care ar trebui să îi  preocupe pe cetățeni și că au făcut demersurile necesare ca informația să ajungă la ei, doar câteva zeci de persoane și-au alocat timp pentru a completa chestionatul.

Chestionarul online, care pe viitor va fi disponibil și pe suport de hârtie, este compus din opt întrebări, dintre care cinci se referă la schimbările de care au nevoie cetățenii în cartier, pe stradă, sau în jurul locuințelor, în oraș și în județ. Fiecare întrebare are și exemple în paranteză, pentru a ușura „munca” respondenților.

„O să însumăm rezultatele, dar planificăm să facem un sondaj și pe suport de hârtie. Acum lucrăm la formularele pe care le vom distribui implicând voluntarii și o să prelucrăm și aceste date. Ar fi bine ca un număr de cât mai multe persoane să completeze aceste formulare, ori online, ori pe suport de hârtie, de aceea am făcut și o reclamă plătită pe Facebook ca să ajungă la câți mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe. Conform datelor statistice în jur de 67.000 de afișări, 8.000 de persoane au interacționat cu postarea, dar până la momentul de față avem numai 35 de formulare completate”,  a declarat directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, care a adăugat că acest chestionar a fost publicat în mediul online pe 15 aprilie.

Scopul acestui demers este strângerea a cât mai multe informații de la localnici despre exigențele și așteptările lor în ceea ce privește schimbarea în bine, sau dezvoltarea mediului în care trăiesc, conform reprezentanților fundației.

Pe baza informațiilor colectate de la locuitorii din Sfântu Gheorghe, va fi realizată o solicitare bine fundamentată în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii în anii ce urmează și va ajunge, în cele din urmă, la autoritățile competente să pună în practică exigențele cetățenilor.

„Intenția noastră este că dacă dormim ca anumite condiții de viață să se îmbunătățească, atunci trebuie să facem ceva, în primul rând să formulăm așteptările. Noi trebuie să facem acest prim pas către aleșii noștri care pe baza solicitărilor și conform așteptărilor pot să includă în planurile de dezvoltare anuală”, a mai adăugat Bereczki Kinga.

Chestionarul bilingv poate fi accesat de pe pagina de Facebook a fundației (Háromszéki Közösségi Alapítvány, Covasna Community Foundation). Cei care vor să-și expună părerea și să contribuie în acest fel la o schimbare, pot completa chestionarul până pe 15 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.