ACTUALITATE 23 iulie 2018

Deținătorii unor câini, cercetați penal după ce animalele lor au atacat și mușcat alte persoane

de Covasna Media | 588 vizualizări

Vineri, 20 iulie 2018, polițiștii din Belin au fost sesizați despre faptul că o femeie ar fi fost atacată de un câine. Din verificări a reieșit că victima, de 43 de ani, care se deplasa pe o stradă din localitate, ar fi fost atacată și mușcată în zona membrelor inferioare, de un câine din rasa comună. Femeia a fost transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.

Polițiștii l-au identificat pe proprietarul animalului, un bărbat de 58 de ani, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Un alt caz de acest gen a avut loc și la sfârșitul săptămânii trecute, la Covasna. O fetiță de 10 ani a fost mușcată în zona mâinilor de un câine făcând parte din categoria câinilor periculoși și care a reușit să iasă din curte, fiind lăsat nesupravegheat. Și în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală. 

Oamenii legii le remintesc cetățenilor care dețin câini, că prevederile OUG 55/2002 îi obligă să ia toate măsurile necesare astfel încât să prevină atacul canin asupra persoanelor. Această obligație revine tuturor proprietarilor de câini, indiferent de rasa animalului ori de faptul că  animalele intră sau nu în categoria câinilor periculoși ori agresivi, în accepțiunea legii.

Nerespectarea acestei obligații atrage răspunderea penală și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.