ACTUALITATE 26 noiembrie 2019

Destin frânt pentru pisicile din Simeria

de Covasna Media | 1390 vizualizări

Dintre cele care au mai rămas, două mai au nevoie urgentă de găzduire 

Campania de salvare a pisicilor din zona unui bloc din cartierul Simeria al reședinței de județ ar putea atinge un deznodământ mult mai rapid decât se așteptau reprezentanții asociației de protecția animalelor AMY. Trei feline au dispărut și una a fost găsită moartă, înainte ca aceștia să poată interveni. Mai rămân însă două pisici care au nevoie, cât mai repede pentru că sunt în pericol, de un cămin iubitor, fie temporar, fie permanent. 

Chiar dacă era vorba de mai puține feline decât s-a crezut inițial, adică nu 20 de pisici ale străzii, ci mai puțin de jumătate, se pare că cetățenii sătui de prezența acestora au luat problema în propriile mâini și le-au venit de hac mai multor pisici dintre cele aciuate în zona respectivă, înainte ca reprezentanții asociației AMY să le poată prelua și oferi spre adopție.  

Președintele AMY, Pora Kinga, ne-a spus că recent a găsit cadavrul unuia dintre pisicuți în apropierea blocului unde a fost semnalată anterior prezența acestora. În lipsa probelor concrete că acesta a fost omorât, nici poliția locală, care a fost anunțată, nu poate face mare lucru, ne-a mai spus acesta. 

Nu putem dovedi că a fost omorât și pe celelalte trei nu le găsim. Știm sigur că de la sine nu au plecat. Ne e clar că cineva a făcut ceva. Săptămâna trecută erau acolo, iar acum nu le mai găsim. Nu cred că e o coincidență că până acum nimeni nu le-a făcut nimic și acum trei au dispărut și unul e mort. Pentru noi e clar că cineva acolo vrea să facă «curățenie»”, ne-a declarat Pora Kinga. 

De aceea, asociația face un nou apel către cetățenii binevoitori și cu posibilități, să ajute prin luarea în gazdă, pe o perioadă limitată, sau în adopție a celor două pisici rămase în viață care urmează să fie preluate de acolo. Una dintre acestea este gestantă, a ținut să precizeze Pora Kinga. 

O veste bună este, totuși, că unul dintre puii salvați a fost deja adoptat. 

Asociația de protecția animalelor AMY din Sfântu Gheorghe a lansat, săptămâna trecută, un apel de ajutor către oamenii binevoitori, cu posibilități de a adopta sau de a găzdui pentru perioade limitate pisici. Voluntarii organizației au nevoie de sprijin pentru a le oferi animăluțelor, care trăiesc în prezent în zona unui bloc din cartierul Simeria, un trai mai bun. 

Cei interesați pot primi mai multe informații contactând, prin intermediul Facebook, „Asociația pentru câini fără stăpân AMY”. 

Sursă foto: Facebook/ Asociația pentru câini fără stăpân AMY.

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.