ACTUALITATE 11 aprilie 2012

Despăgubiri pentru localitățile afectate de inundații

de Covasna Media | 38 vizualizări

Primăriile au putut solicita ajutor european pentru pagubele produse de inundațiile din vara anului 2010.

În cadrul unei videoconferinţe între Ministrul de Interne, Gabriel Berca, și prefecții din țară a fost prezentat modul şi termenele în care autorităţile locale pot accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a alocat României 25 de milioane de euro din Fondul Solidaritatea. Din această sumă Ministerul Administraţiei şi Internelor este autoritate de implementare pentru echivalentul sumei de 5.444.769 euro.

Autorităţile locale pot accesa fonduri pentru decontarea reparaţiilor pagubelor provocate de inundaţiile din perioada 23 iunie – 31 iulie 2010. Termenul de depunere a documentaţiei este 2 iulie 2012.

Patru primării covăsnene interesate

Instituţia Prefectului din judeţul Covasna a solicitat primăriilor să anunţe pâna la data de 9 aprilie 2012 dacă doresc să acceseze aceste fonduri. Din centralizarea răspunsurilor rezultă că patru primării se arată interesate: Malnaş, Dobârlău, Zăbala şi Chichiş. Dintre acestea Malnaş şi Dobârlău au depus (alături de Valea Crişului, Ozun şi Belin) documentaţie de finanţare şi prin măsura 3.2.2 pentru investiţii privind lucrările de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectată de inundaţiile în anul 2010.

Cei care au predat documentaţie la măsura 3.2.2. nu sunt îndreptăţiţi pentru a depune proiect de decontare şi la Fondul Solidatritatea – finanţarea dublă fiind ilegală – s-a spus însă la videoconferinţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.