ACTUALITATE 10 februarie 2013

Deputatul Horia Grama: „Să se joace domnul Tamás cu focul, că ar putea rămâne şi el fără sediu”

de Covasna Media | 41 vizualizări

Consiliul Judetean

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, dezaprobă atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care nu vrea să prelungească perioada contractelor de comodat pentru trei instituţii găzduite în fosta clădire a Băncii Agricole, aflate în proprietatea CJ.

Horia Grama a declarat că respectiva clădire, unde Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Silvic şi Direcţia de Cultură Covasna stau în chirie, a aparţinut Statului, deci CJ nu ar trebui să trateze cu atâta uşurinţă subiectul. Potrivit lui Grama, fostul prefect György Ervin ar fi semnat trecerea clădirii în proprietatea CJ, fără a se îngriji de spaţiile pentru cele trei instituţii.

„Dacă CJ scoate instituţiile în stradă, Prefectura poate cere CJ eliberarea clădirii în care funcţionează acum, pentru că aceasta e a Statului. Şi atunci se mută acolo cele trei instituţii şi CJ se poate muta în clădirea fostei Bănci Agricole, pe care o vrea. Inspectoratul Silvic s-ar putea muta la Regionala de la Braşov – oare oamenilor din Covasna le va conveni să bată drumurile pentru aprobările necesare...? Să se joace domnul Tamás cu focul, că poate rămâne şi el fără sediu”, a arătat Grama.

Contractele de comodat între cele trei instituţii şi CJ au expirat în decembrie 2012, iar Tamás Sándor a declarat că nu le va prelungi deoarece CJ are nevoie de spaţii; instituţiile au primit somaţie de evacuare a clădirii, însă spun că nu au unde merge. Pe de altă parte, conducerea CJ susţine că au avut destulă vreme să caute alte spaţii. Prefectura şi-a asumat gestionarea situaţiei şi acum caută soluţii. Noul prefect, Dumitru Marinescu, a declarat că în cazul în care nu se va ajunge la niciun acord, CJ ar putea fi pus în situaţia de a elibera un etaj de birouri pentru a face loc celor trei instituţii.

Horia Grama a concluzionat că toţi factorii politici şi ai administraţiei trebuie să se gândească bine şi să ţină cont de faptul că sunt în România, tocmai pentru a nu intra în dispute care pot aduce pagube pe termen lung – deputatul s-a referit inclusiv la ultima dispută răsunătoare cu privire la steagul secuiesc, apreciind că o eventuală evacuare a celor trei instituţii deconcentrate ar reprezenta tot un fel de acţiune provocatoare a UDMR. Astfel, Grama este de părere că liderii locali ar trebui să se concentreze mai departe pe administraţie, dezvoltare şi crearea de locuri de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.