ACTUALITATE 30 ianuarie 2017

Delicte silvice la sfârșit de săptămână – peste 16 metri cubi de lemn au fost confiscați

de Covasna Media | 398 vizualizări

Vineri, polițiștii din Zagon au identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani care, la data de 25 ianuarie 2017, a tăiat ilegal și a sustras un arbore dintr-o pădure proprietate privată de pe raza comunei, iar lemnul rezultat l-a transportat la domiciliul său. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice al I.P.J. Covasna au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma activităților desfășurate polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani care transporta cu un atelaj hipo, circa 1 metru cub de material lemnos, fără a avea documente de proveniență sau transport. Din verificări a reieșit că tânărul a tăiat ilegal și sustras șapte arbori de pe un teren agricol. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 de lei.

Și la Vâlcele polițiștii au depistat pe DN 13E, în localitatea Araci, doi bărbați de 29 și 39 de ani care transportau cu o autoutilitară, circa 5 metri steri de lemn pentru foc, fără a avea documente legale de provenienţă sau transport. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 de lei, iar lemnul și autoutilitara au fost ridicate în vederea confiscării, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea provenienței lemnului.

Polițiștii din Bățani aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu au identificat, pe raza localității Herculian, un atelaj hipo în care se aflau doi bărbați care transportau material lemnos fără documente legale. Din verificări s-a stabilit că cei doi au tăiat ilegal doi arbori nemarcați, iar lemnul rezultat intenționau să îl transporte la domiciliu. Polițiștii au confiscat lemnul, precum și un motofierăstrău folosit la săvârșirea faptei și au întocmit un dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

La Brețcu, polițiștii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat șase bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, toți localnici, în timp ce sustrăgeau  material lemnos din pădurea de pe raza comunei, după ce tăiaseră fără drept mai mulți arbori nemarcați. Oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 6 metri cubi de material lemnos și au întocmit dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

După scurt timp polițiștii au identificat alți cinci bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, și ei din comuna Brețcu, care au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori. Lemnul, în cantitate de circa 3 metri cubi, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Iar la Belin, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani care transporta, cu un atelaj hipo, circa 1,5 mc de material lemnos fără a avea documente legale. Din verificări s-a stabilit că bărbatul a sustras lemnul din rampa de exploatare a unei societăți comerciale, situată în pădurea comunei Belin.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt de material lemnos.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.