ACTUALITATE 17 noiembrie 2016

Delicte silvice

de Covasna Media | 775 vizualizări

Poliţiştii covăsneni acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru protejarea fondului forestier.

Astfel, la data de 16 noiembrie 2016, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Târgu Secuiesc au identificat doi bărbați de 30 și 32 de ani, ambii din Brețcu, care transportau material lemnos cu o căruță. Din verificările efectuate s-a stabilit că cei doi nu aveau niciun fel de documente de provenienţă, materialul lemnos provenind din tăierea ilegală și sustragerea a doi arbori din pădurea de pe raza comunei.

Cei 2 mc de lemn au fost ridicați în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Pentru tăiere ilegală și furt de lemn este cercetat și un bărbat de 45 de ani. Acesta a fost depistat de polițiștii din Vârghiș în timp ce transporta 2,1 mst de lemn fără a avea documente de provenienţă. Din verificări s-a stabilit că bărbatul a tăiat fără drept și sustras trei arbori nemarcaţi din pădurea de pe raza comunei.

Alte infracțiuni silvice au fost descoperite de polițiștii din Vâlcele. Aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, oamenii legii au identificat doi bărbați de 24 și 48 de ani, ambii din Araci, care tăiau ilegal arbori de pe raza comunei. La momentul la care au fost depistați, aceștia încărcaseră deja o parte din lemnul tăiat, în atelaje cu tracțiune animală, cu intenția de a-l transporta la domiciliu.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, la fel și uneltele folosite la săvârșirea faptei (două motofierăstraie și un topor), urmând a fi calculat prejudiciul cauzat.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliţie Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.