ACTUALITATE 25 ianuarie 2016

Delicte la regimul silvic constatate de polițiștii din Dobârlău

de Razvan Craciun | 1222 vizualizări

La sfârșit de săptămână polițiștii din Dobârlău au constatat mai multe fapte de încălcare a prevederilor legale în domeniul silvic.

Vineri, 22 ianuarie 2016, oamenii legii au desfășurat o acțiune pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul silvic, iar în urma activităților desfășurate a fost identificat un localnic în timp ce fasona material lemnos de esenţă răşinoasă, specia molid. Bărbatul nu a putut prezenta nici un document legal de exploatare a masei lemnoase sau de provenienţă.

Din verificări s-a stabilit că lemnul a fost transportat din pădurea de pe raza localității Valea Dobârlăului. La fața locului au fost identificate 65 bucăți de lemn cu lungimi cuprinse între 2 și 14 metri.

Lemnul a fost confiscat și predat în custodia unui lucrător silvic, iar cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt.

Tot în cadrul acestei acțiuni polițiștii au depistat un alt bărbat care transporta material lemnos cu un atelaj hipo. Acesta nu a putut prezenta nici un document de provenienţă sau transport. În consecință s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de un metru ster de lemn de foc, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea provenienței lemnului.

Tot polițiștii din Dobârlău au depistat duminică, 24 ianuarie 2016, un localnic, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, circa un metru ster de lemn de foc, fără a avea documente de transport sau provenienţă.

Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan, 26 ianuarie 2016
La valea crisului de ce nu mergeti, la zagon???? Coruptilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.