ACTUALITATE 15 noiembrie 2018

Decorațiunile festive, puse în funcțiune la începutul lunii decembrie

de Covasna Media | 462 vizualizări

Sfântu Gheorghe sărbătorește Adventul pentru a opta oară

Este cel de-al optulea an în care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă cu lumânări în centrul orașului pentru a marca perioada Adventului, respectiv ultimele patru săptămâni până la Crăciun. Cea dintâi lumânare va fi aprinsă în prima duminică de Advent, pe 2 decembrie la ora 19:30. Autoritățile își propun să aprindă și luminițele de Crăciun în aceeași zi.

 „Pe data de 2 decembrie de la ora 19:30 în Piața Centrală va avea loc evenimentul îndrăgit și de mine și de mulți locuitori din oraș cu aprinderea primei lumânări din coroana de Advent”, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

De asemenea, primarul a subliniat că în seara de 2 decembrie autoritățile își propun să aprindă luminițele de Crăciun care vor împodobi străzile municipiului în perioada sărbătorilor, dar și să inaugureze patinoarul, însă asta depinde de vreme.

„Ne dorim ca și luminițele de Crăciun și patinoarul să fie, acum depinde și de vreme în ceea ce privește patinoarul, dar în ceea ce privește luminile, sper că vom reuși să le aprindem atunci”, a mai spus Antal Árpád.

Anul trecut, prima lumânare a fost aprinsă pe 3 decembrie de către viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, iar coroana de Advent reconstituia atmosfera unui orășel de basm, fiind decorată cu căsuțe în miniatură, iluminate din interior.  Aceasta a fost confecționată după o idee a designerului local Bagoly Zsuzsa.

Daniela Luca

Sursă foto: Kocsis-Boldizsár János

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.