ACTUALITATE 29 iunie 2015

Decizie despre utilizarea sumelor strânse în urma folosirii cardurilor comunitare

de Covasna Media | 223 vizualizări

Conducerea Fundaţiei Comunitare Covasna s-a decis asupra sumelor în valoare de 52.847,97, strânse în perioada februarie – mai a.c. în fondul comunitar Ujjvárossy József din utilizarea cardurilor comunitare în magazinele partenere a programului. Cardul Comunitar poate fi folosit la Sf. Gheorghe, Covasna, Tg. Secuiesc și Baraolt în magazinele Bertis, în depozitele de construcții Orex, la Sfântu Gheorghe în farmaciile Salvia și magazinele Bani Market, la Baraolt în farmacia Hermann și la depozitul Orex de la Vârghiş.

Fondul comunitar Ujjvárossy József se constituie deci din contribuțiile financiare ale firmelor locale, prin intermediul utilizării cardului comunitar. În concluzie, este vorba de bani locali folosiți în scopuri comunitare, cu contribuția activă a populației prin folosirea cardului comunitar.

Fundația operează fondul în mod transparent, decide de patru ori pe an despre utilizarea sumelor și informează comunitatea despre deciziile aduse. Mai mult, implică utilizatorii de Card Comunitar prin solicitare de propuneri și idei pentru folosirea fondului.

În perioada iunie – septembrie 2015, conducerea Fundației propune să aloce la programul de excursii de clase școlare „Mai mult decât un loc pe hartă!”, câte 5.000 de lei pentru programele „Un pom pentru generația următoare!” și pentru programul de tineret al Fundației YouthBank, 1.000 lei intră în fondul de premii, tragerea la sorţi va avea loc în august, numărul cardului câştigător va fi extras dintre cardurile comunitare active.

S-au alocat 10.000 de lei în fondul permanent, în scopul sustenabilităţii activităţilor pe termen lung. Astfel, FCC a mărit fondul permanent cu 5.000 lei, valoarea fondului permanent ajungând în prezent la 73.802 lei (aprox. 16.400 euro). Fondul permanent nu poate fi utilizat, ci doar dobânzile pe care le aduce. FCC este singura fundaţie comunitară din România care dispune de un fond permanent.

Centrul de informare FCC

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.