ACTUALITATE 25 noiembrie 2012

De Ziua Naţională, refrenele Pasărea Colibri se aud la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 380 vizualizări

Refrenele Pasarea Colibri se aud la Sfantu GheorgheCu ocazia Zilei Naționale a României, Asociația Pentru Comunitate continuă seria concertelor eveniment din anii precedenți, cu un regal folk de excepție. Evenimentul va avea loc vinerea viitoare, 30 noiembrie, la Sala Sporturilor Szabó Kati, cu începere de la ora 19 şi este organizat sub patronajul Instituției Prefectului, principalul organizator al manifestărilor ocazionate de Ziua Națională.

Mircea Baniciu și Vlady Cnejevici sunt membri fondatori ai trupei, iar la Sfântu Gheorghe îl vor avea alături pe Teo Boar și un invitat special de marcă – Ioan Gyuri Pascu.  Împreună, protagoniștii show-ului ne vor reaminti refrenele unor melodii precum „Eșarfă în dar”, „Pisica neagră”, „Andrii Popa”, „Viața la țară” , „Mica Țiganiadă” sau „Nunta”. Gyuri Pascu va încinge atmosfera cu interpretări muzicale mereu surprinzătoare și umorul său binecunoscut.

„Inițial trupa ar fi urmat să vină la Sfântu Gheorghe alături de Mircea Vintilă, pentru a avea pe scenă formula completă care astăzi cântă sub numele „Pasărea Colibri”. Mircea Vintilă avea alte obligații pe această dată, așa că am decis să suplinim absența lui cu alt nume mare. Ideea cu Ioan Gyuri Pascu ne-a bucurat foarte mult, pentru că vom avea în felul acesta practic două spectacole într-unul singur, iar Gyuri are câteva precedente de senzație la Sfântu Gheorghe”, declară Daniel Șanta – organizatorul evenimentului.

Autoritățile locale – efort comun pentru susținerea evenimentului

Concertul este realizat sub patronajul Instituției Prefectului – județul Covasna și cu sprijinul material al Consiliului Local Sfântu Gheorghe și al Consiliului Județean Covasna. „Vrem să mulțumim tuturor reprezentanților administrației locale care au ales să sprijine proiectul nostru și sponsorilor care s-au alăturat, pentru că producția este una de amploare, are costuri mari și realizarea sa nu este deloc facilă. Nu am acoperit încă în totalitate costurile, dar sperăm ca în zilele următoare să reușim acest lucru cu ajutorul sponsorilor și din resurse proprii”, spune Maria Băila – reprezentant al Asociației Pentru Comunitate.

Organizatorii au preferat Sala Sporturilor ca locație pentru eveniment

Deși în mod tradițional aceste evenimente se desfășurau la Casa de Cultură, în acest an spectacolul va avea loc la Sala Sporturilor Szabó Kati. Locația a fost aleasă, spun organizatorii, pentru că se așteaptă o participare mare, iar Casa de Cultură s-a dovedit a fi și în unii din anii precedenți neîncăpătoare, mai ales că accesul la concert va fi gratuit.

„Sala Sporturilor are o acustică destul de proastă, iar asta implică un cost mult mai mare pentru sonorizare, în același timp, infrastructura de acolo este mai potrivită unui concert de amploare. Va fi o producție destul de mare, cu scenă, lumini și sonorizare de top, astfel încât de Ziua Națională, covăsnenii să se poată bucura de un regal muzical”, explică Daniel Șanta.

Asociația pentru Comunitate a reușit în ultimii ani, cu sprijinul autorităților sau al sponsorilor privați, să aducă numeroase trupe și artiști de renume la Sfântu Gheorghe cu ocazia Zilei Naționale, printre numele mari aflându-se Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru sau Semnal M.

Spectacolul din ultima zi a lunii noiembrie se dorește un preambul pentru o veritabilă stagiune de evenimente ale Asociației Pentru Comunitate în 2012. „Unul dintre scopurile noastre este acela de a dinamiza și îmbogăți viața culturală a județului, motiv pentru care facem eforturi ca alături de sponsori generoși să putem realiza un calendar de evenimente ce să conțină spectacole de teatru și concerte, care să încânte publicul covăsnean. Îi rugăm pe toți cei care cred că pot contribui la acest efort să ne contacteze, întrucât sprijinul lor se poate dovedi fundamental pentru dezvoltarea acestui program”, a adăugat Maria Băilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.