ACTUALITATE 2 februarie 2016

De săptămâna viitoare, parcarea în Sfântu Gheorghe va putea fi plătită prin SMS

de Mirela Cara | 693 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a încheiat un contract cu firma PICONET SRL din Timișoara care va pune la dispoziția municipalității un sistem pentru plata parcării prin SMS, în condițiile taxării prin telefonia mobilă.

Concret, șoferii care își vor parca autoturismele în Sfântu Gheorghe vor trimite un SMS către numărul 7420. În funcție de durata parcării, șoferii vor trimite două tipuri de mesaje. Cei ce aleg să parcheze mașina pentru o oră vor scrie în textul de mesaj numărul 491, urmat de numărul de înmatriculare al mașinii (ex: 491 CV01ABC), 49 reprezentând prefixul alocat orașului Sfântu Gheorghe, în timp ce 1 va trimite durata de o oră pentru parcare. Persoanele care doresc să parcheze pe durata unei zile vor scrie numărul 490, unde 0 se referă la o zi de parcare, urmat de asemenea de numărul de înmatriculare al mașinii (ex: 490 CV01ABC).

După expedierea mesajului, șoferii vor prim un mesaj de confirmare cu textul: „... ați plătit taxa de parcare 0,45 EUR+TVA în Sfântu Gheorghe. Plata este valabilă până la ora x data y. Vă mulțumim”. În cazul plății pentru o zi, textul va fi puțin diferit și va suna astfel: „... ați plătit taxa de parcare 2,20 EUR+TVA în Sfântu Gheorghe. Plata este valabilă până la ora 23:59, data... Vă mulțumim”.

Așadar prețul parcării pentru o oră este de 0,45 euro + TVA, iar cel pentru parcarea pe durata unei zile este de 2,20 euro + TVA. Aceste prețuri se vor aplica pentru fiecare sms transmis sau, mai bine zis, pentru fiecare parcare efectuată.

Important de reținut este faptul că mesajele se vor trimite gratuit pentru clienții companiilor Vodafone, Telekom și Digi Mobil și se taxează cu 0,05 euro + TVA în cazul clienților rețelei Orange.

Sistemul de plată a parcărilor prin SMS ar trebui să devină funcțional de săptămâna viitoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.