ACTUALITATE 22 septembrie 2009

De la investiţii şi clustere, la Festival Vânătoresc

de Covasna Media | 467 vizualizări
[singlepic=352,400,200,,left]Numeroşi întreprinzători, reprezentanţi ai autorităţilor locale sau investitori vor participa începând de mâine la cea de-a doua ediţie a conferinţei 3Invest, un eveniment organizat între 24 şi 26 septem brie, odată cu Zilele Întreprinzătorilor, şi care cuprinde mai multe conferinţe şi prezentări privind posibilităţile de investiţii în judeţele Covasna şi Harghita. Deschiderea 3Invest are loc mâine la ora 10 la sala de sport din strada Vânătorilor, de către

Numeroşi întreprinzători, reprezentanţi ai autorităţilor locale sau investitori vor participa începând de mâine la cea de-a doua ediţie a conferinţei 3Invest, un eveniment organizat între 24 şi 26 septem brie, odată cu Zilele Întreprinzătorilor, şi care cuprinde mai multe conferinţe şi prezentări privind posibilităţile de investiţii în judeţele Covasna şi Harghita.

Deschiderea 3Invest are loc mâine la ora 10 la sala de sport din strada Vânătorilor, de către primarul Antal Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, şi preşedintele ASIMCOV, Bagoly Miklos, urmând ca restul zilei să fie dedicat prezentării oportunităţilor de investiţii la nivelul celor două judeţe, precum şi a programelor de investiţii şi dezvoltare din acestea şi din Sfântu-Gheorghe, Târgu-Secuiesc şi Covasna.

„Ideea de bază era să acoperim ramurile de dezvoltare pentru zona Covasna – Harghita – infrastructură, turism şi protecţia mediului, de aceea se numeşte 3Invest, pentru că acoperă cele trei domenii. Vrem ca acest eveniment să fie un loc de întâlnire pentru investitori, consilii locale, cei care administrează fondul de dezvoltare, să se cunoască între ei şi să vadă în ce direcţii se dezvoltă această zonă”, a spus Ordog Lajos, reprezentantul firmei Mediorg, unul dintre organizatori.

Potrivit directorului ASIMCOV, Vajda Lajos, această întrunire este o posibilitate şi pentru întreprinzătorii locali, să se cunoască între ei şi să participe împreună la proiecte mai mari. La modă, spune Vajda, este înfiinţarea clusterelor în diferite domenii, însemând o asociere de la autorităţi locale şi până la întreprinzători, proiectanţi şi aşa mai departe, dacă ne gândim la domeniul construcţiilor.

Fonduri şi programe

În ceea ce priveşte ziua de vineri, aceasta este axată pe prezentarea fondurilor structurale, programe guvernamentale, proiecte de investiţii şi dezvoltare, investiţii începute la nivelul administraţiilor locale, judeţene sau la nivel regional, precum şi posibilităţi de finanţare acordate de bănci.

Invitaţi în această zi sunt reprezentanţii ministerelor de resort, ai agenţiilor regionale, autorităţi publice locale şi regionale, întreprinzători, investitori, proiectanţi, bănci, camere de comerţ din judeţele înfrăţite şi aşa mai departe.

Pe lângă toate acestea va avea loc şi un seminar despre marca comunitară şi design comunitar, precum şi o adunare generală a Asociaţiei Întreprinzătorilor din Secuime.

Discuţii la o tocană vânătorească

După atâtea discuţii şi conferinţe, întreprinzătorii, dar nu numai, se vor întâlni vineri seara la Balul Întreprinzătorilor, patronat de ambasadorul Ungariei în România, Fuzes Oskar, şi organizat de Asociaţia de Afaceri Ungare din România. La eveniment vor mai participa şi alţi ambasadori sau consuli, precum şi numeroşi oameni de afaceri sau autorităţi.

În programul 3Invest şi al Zilelor Întreprinzătorilor a fost cuprins sâmbătă şi Festivalul Vânătoresc din Malnaş Băi, organizat de Primăria comunei. La acesta sunt aşteptate în jur de 50 de echipe, care vor găti la ceaun tocăniţe din carne de mistreţ şi de cerb şi le vor oferi turiştilor vinuri asortate cu mâncărurile preparate de ei.

„Festivalul face parte din şirul evenimentelor gastronomice organizate în Covasna, prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra gastronomiei din judeţ. Cred că prin astfel de festivaluri putem crea nişte manifestări turistice cu renume naţional şi internaţional”, a spus Vajda Lajos.

Pe lângă preparatele vânătoreşti, orga nizatorii vor vernisa şi o expoziţie de fotografii „Vânatul în lume”, realizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

3Invest şi Zilele Întreprinzătorilor sunt organizate de MacLine Hungary, Mediorg SRL şi ASIMCOV, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi cu sprijinul Corvinus SA.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.