ACTUALITATE 13 aprilie 2010

De două ori director

de Covasna Media | 958 vizualizări
Directorul MNCR, Valerii Kavruk, este și director interimar la Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Știinţe a Moldovei (ASM) 13apr2010-kavrukDirectorul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Valerii Kavruk, îndeplinește și funcția de director interimar al Institutului Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Științe a Moldovei (ASM), cu sediul în Chișinău, astfel că își împarte timpul între cele două instituții de cultură pe care le reprezintă. Kavruk a fost desemnat în această funcție de către preşedintele Academiei de Ştiințe a Moldovei

Directorul MNCR, Valerii Kavruk, este și director interimar la Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Știinţe a Moldovei (ASM)

13apr2010-kavrukDirectorul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), Valerii Kavruk, îndeplinește și funcția de director interimar al Institutului Patrimoniului Cultural din cadrul Academiei de Științe a Moldovei (ASM), cu sediul în Chișinău, astfel că își împarte timpul între cele două instituții de cultură pe care le reprezintă.

Kavruk a fost desemnat în această funcție de către preşedintele Academiei de Ştiințe a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, și cu aprobarea Ministerului de Cultură din țara noastră, încă de la sfârșitul lunii ianuarie.

În Moldova, dr. Valerii Kavruk spune că manageriază o instituție care numără peste 130 de cercetători și are o echipă de management cu care conduce colegial și în care atribuțiile sunt bine împărțite.

„Eu nu trebuie să vin la ora 8 și să plec la ora 4, datoria mea este ca instituția să meargă, și eu aici la Sfântu-Gheorghe am creat o echipă care poate să funcționeze pe o anumită perioadă și fără mine. La Chișinău am fost solicitat nu neapărat pentru că sunt cel mai mare savant din toată povestea aceasta, dar s-a considerat că astăzi ei au nevoie de expertiza mea managerială.

Institutul are au potențial științific destul de important, dar probabil nefiind atât de bine conectați la lumea occidentală cum suntem noi, în domeniul managerial e mai greu”, ne-a declarat directorul MNCR.

Naveta Sfântu-Gheorghe - Chişinău

Conform noii funcții, acesta își împarte programul și timpul între Sfântu-Gheorghe și Chișinău, cam o săptămână într-un loc, și alta în celălalt.

Kavruk spune că nu știe cât va dura interimatul său în Moldova și nici dacă va participa sau nu la un viitor concurs de ocupare a postului, ci deocamdată a afirmat că are de făcut acolo o restructurare serioasă.

Directorul MNCR a subliniat că dorește să transforme Institutul Patrimoniului Cultural din Moldova într-unul foarte pragmatic, care să identifice surse extrabugetare, în condițiile în care acum depinde de fondurile bugetare, care oferă posibilități foarte limitate.

„Acum creez la echipă, schimb organigrama, principiile, în prezent e management instituțional, construiesc din nou instituția”, a spus Kavruk, cu mențiunea că indiferent de cine va fi director acolo, important este ca treaba pe care o face acum acolo să fie una bună.

Valerii Kavruk este licențiat al Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie (1974-1979) și este director al MNCR din anul 1998. Studiile de doctorat le-a făcut la Universitatea de Stat „Mihail Lomonosov" din Moscova, și printre altele a fost profesor de istorie în orașul Basarabeasca, cercetător științific al ASM și lector al Facultății de Istorie la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chişinău. De asemenea, este autor și coautor la cinci monografii, autorul a circa 60 de articole științifice privind arheologia și patrimoniul cultural.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Ivan, 13 aprilie 2010
IN SFARSIT unul la care-i puteti zice din toata inima sa se duca la el la Moldova. La voi doi sovinismul e ceva normal. Auzi imbecilitate, sa vorbeasca maghiara. De ce? Nu e suficient ca la primarie citeste integral
MIHAI, 13 aprilie 2010
MAFIA RUSA INTRA DIN CE IN CE MAI MULT IN TARA(indiferent in ce zona)
MARIA, 13 aprilie 2010
DA......DE DOUA ORI DIRECTOR.......DE DOUA ORI HITLER! PENTRU CUNOSCATORI!
oblio, 13 aprilie 2010
Eventual un vorbitor de limba Maghiara?? :) Ipotetic: daca la Muzeul National Secuiesc s-ar numi un cetaten din Ungaria, ce scandal ar iesi??????????????
Cititor, 13 aprilie 2010
Nu inteleg. Domnul Kavruk si-a facut studiile in fosta URSS, are locul de munca in Republica Moldova, dar are un loc de munca si la noi. Cred ca directorul Muzeului Național al Carpaților citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.