ACTUALITATE 4 martie 2015

De ce nu acceptă nimeni jobul de 40.000 de lire sterline/an oferit de englezi

de Covasna Media | 177 vizualizări

Fermele industriale de creștere a păsărilor din Marea Britanie se confruntă cu o lipsă acută de angajați specializați în depistarea sexului puilor de o zi, ceea ce poate amenința exporturile. Deși un astfel de job este plătit cu 40.000 de lire sterline pe an, ceea ce înseamnă peste 3.300 de lire sterline pe lună, nimeni nu se înghesuie să-l obțină. În anul 2013, o singură persoană s-a angajat în industria britanică pe un post de acest gen, scrie dailymail.co.uk.

Ce trebuie să facă un specialist în sexarea puilor? Pe scurt, să sorteze puii de o zi în găini și cocoși, cu precizarea că timpul de lucru este de 12 ore pe zi. În acest interval, angajatul trebuie să sorteze între 800 și 1.200 de pui pe oră, adică un pui la fiecare cinci secunde, cu o precizie de 97-98%.

Poate părea simplu, dar în această meserie precizia se dobândește doar în urma unor cursuri specializate, care durează nu mai puțin de trei ani, pentru că diferențele sunt minuscule. Problema ocupării acestor posturi este locul de muncă în sine – în fond, fiecare angajat trebuie să petreacă 12 ore în fiecare zi holbându-se la posteriorul unui pui, ceea ce nu este tocmai atractiv, spun oficialii din industrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.