ACTUALITATE 30 aprilie 2010

De 1 Mai, la Chichiş se deschide Natura Parc cel mai mare parc de distracţii din ţară

de Covasna Media | 1941 vizualizări

30apr2010-natura_park

Prima zi a lunii mai aduce la Chichiş și deschiderea celui mai mare parc sportiv și de distracții din România - Natura Parc - ce se întinde pe o suprafață de peste 160 de hectare. Natura Parc reprezintă investiția unui om de afaceri braşovean, iar construirea acestui proiect a început în urmă cu trei ani, beneficiind de sprijinul primăriilor Chichiş şi Ozun.

Conceptul Natura Park oferă posibilități diverse de petrecere a timpului liber, însumând activități precum fotbalgolful (sport în care jucători individuali lovesc o minge de fotbal pentru a o introduce într-o gaură, folosind picioarele), minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul şi echitație.

30apr2010-natura_park

Prima zi a lunii mai aduce la Chichiş și deschiderea celui mai mare parc sportiv și de distracții din România - Natura Parc - ce se întinde pe o suprafață de peste 160 de hectare. Natura Parc reprezintă investiția unui om de afaceri braşovean, iar construirea acestui proiect a început în urmă cu trei ani, beneficiind de sprijinul primăriilor Chichiş şi Ozun.

Conceptul Natura Park oferă posibilități diverse de petrecere a timpului liber, însumând activități precum fotbalgolful (sport în care jucători individuali lovesc o minge de fotbal pentru a o introduce într-o gaură, folosind picioarele), minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul şi echitație. Vizitatorii Natura Parc se vor putea de asemenea plimba cu barca, hidrobicicleta şi ATV-uri, parcul dispunând totodată de teren de camping şi oferind posibilitatea cazării în căsuțe lacustre, corturi indiene sau bungalowuri.

Potrivit managerului general al proiectului Natura Parc, Camelia Muntean, locația se va îmbogăți în această vară cu ştrand, teren de paintball şi skate, rafting (coborârea de râuri repezi de munte cu bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane) şi un parc zoo.

Accesul către Natura Parc este unul simplu, dinspre DN 12 Braşov - Sfântu Gheorghe - la kilometrul 16 dinspre Braşov sau cu trenul până în Halta Chichiş - de unde vizitatorii sunt preluați de trenulețul Natura Parc Expres.

Ţintă de 50.000 de turişti anual

Dincolo de impactul turistic - Natura Parc îşi propune să atragă aproximativ 50.000 de turişti pe an -, investiția a creat peste 100 de locuri de muncă, aducând în plus venituri proprietarilor de terenuri, care fie că au închiriat aceste bunuri imobile fie le-au dat spre vânzare investitorului Natura Parc.

Investitorul braşovean nu a dorit să divulge valoarea investiției realizate la Natura Parc, limitându-se să declare că aceasta nu este atât de ridicată cum ar fi unii tentați să creadă la prima vedere, secretul fiind de fapt cel al unei oferte de distracții naturale, în care frumusețea şi atuurile naturii sunt folosite în totalitate.

Accesul publicului în Natura Parc se va face sâmbătă şi duminică, pe 1 şi 2 mai, cu începere de la ora 10. Natura Parc va oferi atât sâmbătă cât şi duminică un program variat de distracții, cu participarea unor vedete precum Anamaria Ferenc, Dancs Annamari şi Gabi Jugaru.

Odată cu deschiderea oficială, între 1 şi 9 mai Natura Parc va oferi primilor 500 de vizitatori acces gratuit la spectacole de circ şi alte activități, precum şi diverse surprize şi premii.

Autoritățile locale îşi declară susținerea pentru Natura Parc, considerând că locurile de muncă create inclusiv pentru cetățenii comunei, precum şi taxele şi impozitele care au venit la bugetul local prin această investiție nu sunt deloc de neglijat.

„Proiectele de la Natura Parc sunt foarte frumoase, iar investiția reprezintă o realizare pentru această zonă. Impozitele plătite odată cu realizarea investiției au fost unele destul de serioase iar banii în acest sens vor continua să ajungă la noi. Acest proiect a venit ca aerul proaspăt, aducând beneficii importante pentru comună, inclusiv în ceea ce priveşte infrastructura care se va moderniza în acea zonă a localității”, a declarat viceprimarul comunei Chichiş, Silviu Tăraş.

Investiţie benefică

Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, spune că înființarea Natura Parc la Chichiş nu poate fi decât benefică potențialului turistic al județului nostru, însă are unele nemulțumiri vizavi de modul în care a înțeles investitorul să procedeze.

Potrivit lui Raduly, 22% din terenul pe care se află investiția aparține teritoriului comunei Ozun, iar pentru 85 de ari din acesta s-a realizat un Plan urbanistic zonal (PUZ) pe care însă s-au realizat construcții fără aprobare.

„Chiar dacă noi am eliberat PUZ-ul, era normal să se ceară şi autorizațiile de construcție, ceea ce cei de la Natura Parc nu au făcut deşi aveau această obligație. În urma unor controale, i-am amendat cu 1.000 de lei şi le-am dat termen pentru a intra în legalitate cu autorizațiile pentru suprafața pe care au construit. Eu am discutat cu investitorul problema aceasta, sper să se rezolve. Oricum, comuna Ozun a fost inclusă de nevoie, dar mă voi afla la deschidere, deoarece am fost invitat”, a explicat Raduly Istvan.

Reprezentanții Natura Parc nu au putut fi contactați pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu cele afirmate de primarul Raduly Istvan.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 13

Adaugă comentariu
freeman, 23 iunie 2011
un esec total,o investitie care nu si scoate banii.o apa infecta in jur.degeaba nu seamana deloc cu ce vezi in strainatate.cica are piscina si cand colo este o piscina gonflabila numai pt copii citeste integral
ioana, 11 septembrie 2010
este super parcul,l-am vizitat bravo celui care l-a infiintat ,incepem sa fim si noi ca cei din afara ,,,dar trebuie sa mai lucram un pic si la educatia cetateanului
MONICA, 11 mai 2010
ma poate ajuta cineva cu un nr.de telefon al unie persoane de contact de la acest parc?
adi, 4 mai 2010
Aceleasi tiganii. Au aruncat 3 lemne si au facut un parc. De ce sa exploatezi o zona deja frumoasa in felul asta.
vytaly, 3 mai 2010
pacat de zona
vytaly, 3 mai 2010
si cumparati carnea de mici din alta parte
vytaly, 3 mai 2010
mai lucrati nu aveti stofa
alin, 3 mai 2010
hotie nimic gata nu este ce pare in reclama
Dodo, 3 mai 2010
la prima vedere este super pracul dar vreau sa stiu si eu ce preturi are....
ionela, 3 mai 2010
Abia astept sa vizitez si eu parcul.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.