ACTUALITATE 29 iulie 2009

DC++ începe să coste: Primul caz de piraterie, amendat în România

de Covasna Media | 281 vizualizări
3.000 de euro. Aceasta este amenda pentru primul caz de piraterie pe DC++ depistat de poliţiştii români. După aproximativ un an şi jumătate de la sesizarea Poliţiei, un utilizator al DC++ a fost sancţionat pentru că pus în reţea sute de piese muzicale protejate de dreptul de autor. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Industriale Muzicale din România, utilizatorul acuzat a

3.000 de euro. Aceasta este amenda pentru primul caz de piraterie pe DC++ depistat de poliţiştii români. După aproximativ un an şi jumătate de la sesizarea Poliţiei, un utilizator al DC++ a fost sancţionat pentru că pus în reţea sute de piese muzicale protejate de dreptul de autor.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Industriale Muzicale din România, utilizatorul acuzat a plătit deja amenda de 10.932 de lei. La mijlocul lui decembrie 2007, membrii Uniunii Producătorilor de Fonograme din România au depus o plângere împotriva utilizatorului DC++. El a fost ales la întâmplare de pe hubul hub.xboss.ro.

La acea vreme, utilizatorul a primit o amendă administrativă. Un an mai târziu, UPFR a dat utilizatorul în judecată, solicitând despăgubiri. Prejudiciul adus de utilizatorul DC++ este de 210,13 GB de informaţie pusă în reţea, dintre care 66,36% piese muzicale din repertoriul muzical românesc, cât şi străin.

Autorităţile au găsit la domiciuliul 295 de produse originale a câte 10 euro fiecare, cu o valoare totală de 2.950 de euro (10.932 lei).

Antena3.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.