ACTUALITATE 14 decembrie 2015

Datini de Crăciun la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 787 vizualizări

Sala de spectacol a Casei de Cultură din Întorsura Buzăului a devenit duminică, 13 decembrie, gazda unui frumos eveniment dedicat Crăciunului şi tradiţiilor româneşti. Primăria din Întorsura Buzăului, Casa de Cultură din oraş şi Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaţilor”, în parteneriat cu Despărţământul ASTRA „Fraţii Popeea” din Săcele, au organizat „Festivalul Datinilor de Crăciun”.

Pe scenă au urcat rând pe rând un grup de colindători din Vama Buzăului, Corul Parohiei din Întorsura Buzăului, Corul „Plai Întorsurean”, grupul vocal „Pădurenii” din Barcani, Ansamblul ASTRA din Săcele – judeţul Braşov şi Ansamblul „Cununa Carpaţilor” al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului.

„Aş vrea să vedeţi un pic dincolo de trăirea acestui eveniment. Suntem obligaţi să recuperăm valori care ne-au fost distruse sau pe care le-am pierdut. Avem nevoie de ele în momentele acestea în care suntem tot mai risipiţi şi singuri. Azi au fost momente aparte, din punct de vedere artistic, estetic şi religios. Despărţământul ASTRA din Săcele ne-a deschis ochii spre posibilitatea unei colaborări. Azi suntem doi, mâine putem fi mai mulţi, dar scopul nostru trebuie să fie acelaşi: să fim mai aproape şi mai iubitori faţă de tradiţiile care ne definesc, faţă de ţară şi de neam”, a declarat Leca Băncilă, primarul din Întorsura Buzăului.

Festival organizat în două judeţe

„Festivalul Datinilor de Crăciun” s-a desfăşurat pe durata a două zile şi a fost o colaborare culturală între Săcele şi Întorsura Buzăului.

„Noi, Ansamblul „Cununa Carpaţilor”, am fost invitaţi de Despărţământul ASTRA „Fraţii Popeea” din Săcele la un festival pe care aceştia îl organizează deja de şapte ediţii. Sâmbătă am fost la Săcele, iar duminică am adus spectacolul la Întorsura Buzăului”, a spus Costică Oltean, instructorul Ansamblului „Cununa Carpaţilor”.

„Am trăit la Săcele şi aici, la Întorsura Buzăului, două zile de vis, încântătoare, tulburătoare şi româneşti. Avem aici două judeţe care şi-au dat mâna. S-a demonstrat ieri la Săcele şi azi aici, că averea cea mai mare a românilor este folclorul. Această „Cunună a Carpaţilor” este o adevărată cunună a României”, a spus preşedintele Despărţământului ASTRA „Fraţii Popeea” din Săcele, Liviu Dârjan, la finalul evenimentului de duminică.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.