ACTUALITATE 12 august 2020

Curțile din Târgu Secuiesc intră în reabilitare

de Daniela Luca | 1445 vizualizări

Investiția se ridică la aproape 4 milioane de lei 

Primăria Târgu Secuiesc anunță că lucrările de reabilitare a Curților din municipiu vor începe luna aceasta. Termenul de finalizare este de un an, însă acesta se poate prelungi, în funcție de condițiile meteo. 

„Primarul Bokor Tibor ne-a comunicat o veste bună: în condiții de vreme bună din 17 august se vor demara lucrările de reabilitare a Curților din Orașul Breslelor. Este vorba de o investiție importantă, 3,9 milioane de lei, la care din motive birocratice și din cauza măririi salariului minim în domeniul construcțiilor nu s-a putut da start ani buni”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc. 

Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitate este de 12 luni, însă acesta se poate extinde în cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile. 

Primele care vor fi reabilitate sunt Curțile nr. 23 și nr. 39, anunță autoritățile locale din Târgu Secuiesc. 

„Rugăm locatarii din zonele amintite să elibereze curțile de mașini ca lucrările să se poate desfășura în condiții optime. Vă mulțumim pentru înțelegere”, mai arată aceeași sursă. 

Sistemul unic al Curților s-a păstrat de-a lungul vremilor doar în Orașul Breslelor, se arată pe kezdi.ro. Pe vremuri, străduțele înfundate au purtat nume de familii, cum ar fi Jancsó, Csiszár, Balogh, Kovács sau Rácz. În jurul pieței de altădată se numără în prezent 73 de astfel de Curți care nu poartă un nume, ci sunt numerotate. 

Sursă foto: Facebook/ Primăria Târgu Secuiesc. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.