ACTUALITATE 10 martie 2020

Cursuri suspendate și la UBB Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 912 vizualizări

Studenții vor putea învăța online 

 

Printre unitățile de învățământ superior care au anunțat măsura suspendării cursurilor se numără și Extensia Sfântu Gheorghe a Universității „Babeș-Bolyai”. Conducerea instituției a anunțat că activitățile didactice nu se vor ține în perioada 11 – 22 martie.

„De mâine (miercuri, 11 martie) catedra va trece pe modalitatea on-line a susţinerilor de cursuri. În cele ce urmează vă vom înştiinţa, prin ce modalitate tehnică se va rezolva aceasta. Fiţi pe fază”, a anunțat conducerea UBB Sfântu Gheorghe pe un grup online.

Această decizie a fost luată în concordanță cu hotărârea Consiliului de Administrație a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, anunțată marți, 10 martie.

Astfel, în document se arată că se suspendă toate activitățile didactice față in față, precum și acele activități derulate în cadrul universității care implică aglomerări de persoane, cum ar fi conferințe, lansări de carte, spectacole, workshop-uri, în perioada 11 – 22 martie.

Totodată, reprezentanții Consiliului de Administrație au specificat că perioada se va putea prelungi în caz de necesitate, iar activitățile didactice se vor desfășura în regim online. Pentru acest lucru facultățile vor folosi platformele e-learning funcționale sau alte mijloace electronice de care dispun.

Acele activități didactice care nu pot fi desfășurate online vor fi recuperate după un grafic stabilit de fiecare facultate în parte, anunță reprezentanții Universității din Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, activitățile administrative, de cercetare și studiu individual din cadrul Universității nu se supun prevederilor acestei hotărâri.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului și alte universități au luat zilele trecute decizii asemănătoare. Printre acestea se numără Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.