ACTUALITATE 3 martie 2020

Cursuri suspendate marți și miercuri în mai multe unități de învățământ din județ

de Daniela Luca | 2303 vizualizări

Măsurile au fost luate pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii

În județul Covasna, în data de 3 martie, respectiv 4 martie 2020, vor fi suspendate cursurile parțial la Școala Gimnazială „Konsza Samu”, Bățanii Mari din cauza existenței cazurilor de viroze respiratorii și a absenteismului elevilor care depășește 20% din efectivul care frecventează regulat unitatea de învățământ. Și câteva unități de învățământ din reședința de județ sunt vizate de aceeași măsură.

Astfel, se suspendă activitatea la clasa pregătitoare, integral Grădinița de la Bățanii Mari, grupa mixtă de la Grădinița din Aita Seacă și grupa mixtă de la Grădinița din Bățanii Mici (ultimele două — structuri ale Școlii Gimnaziale „Konsza Samu”, Bățanii Mari).

De asemenea, în aceleași zile se va suspenda activitatea la clasa pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Váradi József”, Sfântu Gheorghe, precum și integral la Grădinița cu Program Prelungit „Napsugár” Sfântu Gheorghe care aparține Școlii Gimnaziale „Ady Endre”, Sfântu Gheorghe.

Această decizie a fost luată la propunerea conducerii unității de învățământ, de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Covasna și cu informarea Instituției Prefectului — Covasna pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Măsurile ce vor fi întreprinse după suspendarea cursurilor sunt:

•            Supravegherea unităților de învățământ menționate prin triaj zilnic la toate clasele, urmărirea absenteismului, raportarea datelor la ISJ Covasna, DSP Covasna;

•            Igienizarea spațiilor școlare;

Sursă: Comunicat de presă IȘI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.