ACTUALITATE 9 aprilie 2019

Curs de făcut bere la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 832 vizualizări

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe

BrewsBrothers, berarii din comunitatea homebrewing-ului (din engl. fabricarea berii acasă) organizează pe data de 3 mai, începând cu ora 11:00, un curs de făcut bere. Evenimentul va avea loc la cafeneaua Szimpla din centrul orașului Sfântu Gheorghe, iar participanții, fie începători sau avansați, vor avea ocazia să învețe totul de la A la Z pentru a face o bere acasă.

Organizatorii vor oferi toate ingredientele necesare pentru a face o șarjă de bere și informații complete despre fiecare etapă a procesului de fabricare a berii în parte.

 „O să înveți cum se face o #awesomebeer de la zero, așa cum trebuie ea făcută: măcinăm malțul, îl plămădim (mashing), extragem mustul de bere (sparging), îl fierbem, răcim și punem în fermentatoare. O să pleci acasă cu 5L de bere în devenire ca să ai grijă de ea până o tragi în sticle și apoi în pahare”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Berea obținută la finalul cursului trebuie să mai stea 2 săptămâni la fermentat înainte de a fi trecută în sticle, unde ar mai trebui să stea minim o săptămână înainte de a putea fi băută.

„Cursul este pentru toate persoanele peste 18 ani, bineînțeles, care sunt într-adevăr pasionate de bere. Nu trebuie să știe nimic neapărat despre cum se face berea dinainte, sau ceva de genul acesta pentru că o să le arătăm totul de la zero. Trecem prin tot procesul, deci nu e un nivel de cunoaștere la care trebuie să fie. Și se potrivește atât pentru oameni care beau bere comercială valabilă în orice magazin, cât  și pentru unii care beau bere artizanală, în principiu. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul nostru. Prețul este de 220 de lei”, ne-a spus Alex, unul dintre organizatorii de la BrewsBrothers, care a mai adăugat că până pe 22 aprilie doritorii pot beneficia de 10% reducere folosind codul SZIMPLABREW la achiziționarea cursului.

De asemenea, în cadrul mini-festivalului de Street Food şi bere artizanală care va avea loc cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, pe data de 4 mai, cei de la BrewsBrothers vor face o șarjă demonstrativă de bere, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă procesul de fabricare a acesteia chiar în centrul reședinței de județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.