ACTUALITATE 31 octombrie 2011

Cupa Buzaielor la Baschet, ediţia a II-a

de Covasna Media | 45 vizualizări

Sala orăşenească de sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului a fost sâmbătă gazda celei de-a doua ediţii a unei competiţii de baschet din localitate, organizată de A.S. „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Asociaţia Cultural – Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni” Sf. Gheorghe şi Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna. Competiţia a fost co-finanţată de Consiliul Judeţean Covasna.

Clasamentul la finalul partidelor a fost următorul: Locul I - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sf. Gheorghe; Locul II - Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Întorsura Buzăului; Locul III – A.S. Ciucaş Întorsura Buzăului; Locul IV – Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Întorsura Buzăului

Titlul de „Cel mai tehnic jucător” a fost obţinut de elevul Alexandru Murea de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului.

Concursul de aruncări de la linia de 3 puncte a fost câştigat de George Moldovan (MNCR), iar concursul de aruncări libere consecutive a fost câştigat de Andrea Deák (MNCR).

Competiţia sportivă a fost un bun prilej pentru tinerii liceeni de a se implica în activităţile de petrecere a timpului liber în mod sănătos promovate de organizatori. În acest sens, la intrarea în sala de sport a fost montat un stand antidrog privind Campania „Absentul” cu afişe, pliante şi fluturaşi informativi privind efectele consumului de etnobotanice, materiale asigurate de CPECA Covasna, şi un stand de promovare a expoziţiilor MNCR, pentru a stârni curiozitatea şi interesul elevilor cu privire la vizitarea acestora, ca alternativă de petrecere a timpului liber.

Prin intermediul acestei competiţii organizatorii au încercat să evidenţieze faptul că există un adevărat potenţial în ceea ce priveşte practicarea baschetului în zonă, la un nivel mai înalt decât cel de liceu, elevii fiind bine pregătiţi şi interesaţi de acest sport. Organizatorii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere cupe şi diplome de participare.

Dezvoltarea acestui sport în zona oraşului Întorsura Buzăului trebuie să se concretizeze şi printr-un sprijin financiar consistent, venit în primul rând din partea autorităţilor publice locale.

Le mulţumim în mod special lui Constantin Iagăr, preşedinte A.S. Ciucaş, şi lui Rareş Iagăr, pentru implicarea în organizarea Cupei Buzaielor la Baschet şi pentru susţinerea echipei de baschet A.S.Ciucaş-MNCR în Campionatul Judeţean de Baschet Amator derulat în oraşul Sf. Gheorghe.

Deák Andrea – Muzeograf PR

Dan Buzea – Muzeograf

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.