ACTUALITATE 13 august 2015

„Cununa Carpaţilor” la Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare de la Sibiu

de Covasna Media | 177 vizualizări

Ansamblul folcloric de muzică şi dansuri populare al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, „Cununa Carpaţilor”, va reprezenta județul Covasna la Festivalul Național al Tradițiilor Populare de la Sibiu. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-16 august. Întorsurenii vor evolua pe scenă în ultima zi a festivalului. Participarea Ansamblului „Cununa Carpaţilor” la acest festival este sprijinită şi finanțată de Centrul Cultural Covasna.

„Reprezentanții festivalului ne-au văzut pe scenă atât la Zilele oraşului Sfântu Gheorghe, cât şi la festivalul „Tinere talente” şi au cerut Centrului Cultural Covasna să ne sprijine participarea la Festivalul de la Sibiu”, a spus instructorul ansamblului de dansuri populare „Cununa Carpaţilor”, Costică Oltean.

„Ne-am pregătit foarte mult pentru acest eveniment. Avem un program deosebit. O să avem atât soliști vocali, cât şi dansuri populare. În ceea ce priveşte dansurile populare, o să prezentăm patru suite. Ne vom axa în special pe dansurile din zona noastră”, a mai adăugat reprezentantul ansamblului folcloric întorsurean.

Festivalul Național al Tradițiilor Populare se găseşte la ediţia a XIII-a. Evenimentul este organizat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi este „parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură şi economie a patrimoniului imaterial, cunoscut sub numele de «Tezaure Umane Vii»”, se notează pe site-ul Cultura Sibiu. „Evenimentul este conceput ca o manifestare interactivă între artiştii invitaţi şi publicul vizitator. Muzica tradiţională, dansul, atelierele de arte plastice sau arte mecanice, demonstraţiile culinare, reprezintă modalităţi prin care valorile comunităţilor reprezentate sunt perpetuate şi însuşite de către tânăra generaţie”, precizează aceeaşi sursă.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.