ACTUALITATE 9 martie 2023

Cum se poate solicita o analiză a compoziției apei

de Covasna Media | 633 vizualizări

Apa potabilă este principalul nostru aliment, astfel că producția, tratarea și transportul acesteia nu pot fi realizate decât sub un control strict al calității. În laboratoarele operatorului regional Gospodărie Comunală SA, apa potabilă este testată în permanență, în fiecare zi a anului - anumiți indicatori sunt analizați în fiecare oră -, înainte de a ajunge în punctele de utilizare. Specialiștii noștri efectuează mii de teste în fiecare an, costurile acestui proces fiind de câteva sute de mii de lei.

Personalul nostru prelevează probe din puțuri, în timpul procesului de curățare, din rezervoarele de apă, anumite puncte de control și de la robinetele utilizatorilor. Pe lângă inspecțiile noastre interne, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului testează în mod regulat calitatea apei potabile. Apa potabilă furnizată de Gospodărie Comunală SA este sănătoasă și sigură pentru consum.

Furnizorul de servicii analizează și probe de apă la cererea consumatorilor, în baza unui program aprobat de DSP Covasna, acordând o atenție deosebită grădinițelor, școlilor, spitalelor și instituțiilor publice. Cei care solicită o asemenea analiză trebuie să depună o cerere scrisă, să achite o taxă, iar ulterior operatorul regional va preleva proba de apă într-o sticlă sterilă.

Furnizorul de servicii nu efectuează analize microbiologice, acestea fiind realizate de către DSP Covasna. Din probele de apă potabilă se determină următorii parametri: conținut de materie organică, amoniac, nitriți, fier, conținut de clor liber și legat, duritate, pH, cloruri, turbiditate și conductivitate electrică specifică.

La cerere, Gospodărie Comunală SA efectuează și analize ale apelor uzate, care sunt de obicei solicitate de consumatorii care au propriile stații de tratare a apelor uzate, sau de utilizatorii industriali.

„În laboratoarele noastre, specialiștii lucrează zilnic pentru a asigura cea mai bună calitate a apei potabile pentru consumatorii noștri. Apa potabilă pe care o furnizăm este de cea mai înaltă calitate. Facem și analize pentru clienții externi și încurajez pe toată lumea să profite de această oportunitate, deoarece este important să cunoaștem calitatea apei pe care o consumăm în fiecare zi”, a declarat Kozsokár Attila, directorul societății. 

Gospodărie Comunală SA – Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 19 ore, 55 minute

Anunţ public

Acum 19 ore, 56 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.