„Cum se poate compromite un ziar”
Drept la replică al senatorului Marius Obreja adresat autorului articolului „Editorial. Cum se poate compromite un partid”
Domnule Manolăchescu Dumitru, falsaţi!
Domnule editorialist, citind articolul postat de dumneavoastră în data de 9 mai 2016, în Observatorul de Covasna, am observat că falsaţi de la cap şi până la coadă în afirmaţii, falsaţi de la stânga la dreapta amestecând noţiunile şi falsaţi de sus în jos, amestecând în aceeaşi găleată toate personajele.
Falsaţi pe toate axele trigonometrice, după cum ar spune un inginer, amestecaţi caii, măgarii şi caprele şi le faceţi adunarea falsând cum ar spune un zootehnist şi falsaţi jurnalistic afirmând nedocumentat despre calităţi sau acţiuni ale unor persoane fără un studiu prealabil.
Din toată ciorba de potroace a articolului dumneavoastră, eu o să extrag spre zona limpede două chestiuni:
Prima, este legată de numele meu: Marius Lucian Obreja, pe care nu vă îngădui să îl folosiţi în amestec cu „alţi oameni politici, aflaţi vremelnic în funcţii înalte la Bucureşti (...), mai exact nimic bun pentru alegători. Tot ce te învaţă viaţa politică de pe Dâmboviţa este să dai din coate, să pupi dosuri, să pui piedici, să-ţi pregăteşti pensia de parlamentar... Nimic pentru oameni. Interesul naţional?!" (v-am citat).
Nu vă îngădui acest lucru pentru că, prin tot ce am făcut, în demnităţile de Preşedinte al AVAS, senator, Vicepreşedinte al Senatului României şi Preşedinte al Comisiei de Apărare şi Ordine Publică din Senatul României, mi-am respectat ţara şi alegătorii.
Nu vă îngădui să mă amestecaţi cu troglodiţii, profitorii şi falsorii acestei ţări, pentru că eu am fost educat altfel, şi nu îmi plac etichetele aplicate la grămadă.
Nu vă îngădui să mă amestecaţi cu noroiul pe care îl menţionaţi, falsând jurnalistic, pentru că dacă aţi fi făcut o documentare minoră, aţi fi aflat de zecile de întâlniri parlamentare din ţară, din Europa sau de peste ocean, în care, participând, nu mi-am făcut de râs co-judeţenii sau ţara.
Aţi fi aflat că toate poziţiile pe care le-am dobândit în viaţa mea de până acum, le-am dobândit pe drept, prin alegeri sau cu munca palmelor mele şi nu am primit nimic de la viaţă fără să muncesc.
Aţi fi aflat de zecile de iniţiative legislative, declaraţii politice, declaraţii publice sau interpelări ale miniştrilor, scrisori sau demersuri prin care, în conformitate cu prerogativele legale, mi-am făcut datoria aşa cum mi-a dictat conştiinţa şi Constituţia.
Aţi fi aflat despre multe localităţi sau instituţii ale judeţului Covasna, la ale căror proiecte de dezvoltare am participat sau aţi fi aflat că am fost în permanenţă conectat cu activităţile culturale sau ecumenice ale românilor din zona în care trăim în încercarea de păstrare a demnităţii noastre istorice.
A doua chestiune importantă pe care doresc să o limpezesc, este cea a falsului în care intraţi şi dumneavoastră anatemizând, la grămadă, clasa politică a României.
Eu înţeleg că, dumneavoastră având experienţa profesională anterioară lui '89 şi după zece ani de "tătuca Băsescu" vă este greu să pricepeţi că oamenii sunt nişte individualităţi şi că democraţia implică existenţa unor puteri distincte în stat: Legislativ, Executiv, Preşedinţie, Justiţie şi cu voia dumneavoastră Presă.
Dar, va trebui să ieşiţi din falsare şi să le luaţi pe toate separat, să conştientizaţi că aceste puteri sunt populate cu oameni care pot fi moraliceşte: buni sau răi, profesional: proşti sau meseriaşi, aspectual: frumoşi sau urâţi. Dar niciodată oamenii nu sunt în totalitatea lor, simultan, numai răi, numai proşti şi numai urâţi.
La fel şi cu instituţiile statului...
Domnule "editorialist", dacă veţi citi cu atenţie acest "drept al meu la replică" veţi avea şansa de a ieşi din fals.
Dacă nu, veţi rămâne un autist în jurnalistică (am văzut că v-a contrariat termenul folosit de mine) şi veţi merita peste obraz, la figurat desigur, o palmă bătătorită, a unui om născut şi educat în tradiţia satului românesc.
Pentru a nu avea din nou contrarieri vă informez că, în conformitate cu dicţionarul de sinonime, verbul "a falsa" poate fi înlocuit de: a spune lucruri netemeinice, a plăsmui, a deforma, a denatura, a escamota, a altera, a truca etc.
PS: În ceea ce priveşte activitatea noii conduceri a liberalilor covăsneni, nu că nu sunt mulţumit. Sunt foarte nemulţumit!!!
Marius Obreja
Senator de Covasna
11 mai 2016