ACTUALITATE 11 iunie 2021

Cum se face racordarea la rețeaua de apă și canalizare?

de Covasna Media | 1041 vizualizări

Pe termen lung, va exista cu siguranță o rețea de apă stabilă în toate zonele județului, ceea ce va duce atât la un confort mai mare, cât și la o calitate mai bună a apei, pe măsură ce tehnologia de filtrare se va îmbunătăți. Dar ce trebuie să facă persoanele care doresc să se conecteze la rețeaua de apă potabilă ?

Cel mai mare furnizor de apă potabilă din județul Covasna este Gospodărie Comunală SA, dar există și comune unde consiliile locale sunt cele care se ocupă de sistemul de apă, iar procedura de racordare este similară.

Directorul de operațiuni al societății, Butyka Elemér, spune că prima condiție pentru conectarea la rețeaua de apă și apă uzată este întocmirea unui proiect de racordare, de către un proiectant de reţele hidroedilitare. Datele de contact ale acestor specialiști din județul Covasna pot fi obținute și de la Gospodărie Comunală SA, clientul putând alege în funcție de preferințele sale. 

Proiectul în sine necesită un aviz din partea Gospodărie Comunală SA, pentru care costul este de 70 de lei + TVA și poate fi obținut în cel mult o lună, dar de obicei acest lucru se întâmplă mult mai repede. 

„Cine, cum și cu cine efectuează lucrările de instalații sanitare este din nou la latitudinea clientului, singura noastră condiție este ca, în cazul persoanelor fizice, noi să efectuăm lucrările de racordare propriu-zise, nu antreprenorul”, spune Butyka Elemér, care atrage atenția că este necesar un aviz de racordare și este important ca și căminul de apometru în care se instalează contorul de apă să fie conform proiectului, respectiv să se afle în locul indicat în plan, în caz contrar, va fi necesară întocmirea unui nou proiect.

„Nu vrem să împovărăm oamenii cu cheltuieli suplimentare. Dacă au un proiect, este important să se gândească la ceea ce au nevoie”, mai spune directorul de operațiuni. 

Indiferent dacă persoana care vrea să se racordeze dorește un sistem complet sau doar un robinet de grădină, este important să existe o rețea interioară.

Racordarea propriu-zisă este realizată de angajații Gospodărie Comunală SA, care vor instala și contorul de apă, furnizat gratuit în cazul consumatorilor casnici, dar care trebuie plătit în cazul persoanelor juridice.

Procedura este similară în cazul rețelei de canalizare, cu excepția lucrărilor de racordare propriu-zise care vor fi efectuate de către antreprenor și nu de către furnizorul de servicii. 

Tarifele pentru eliberarea avizelor tehnice sunt disponibile pe site-ul operatorului, www.apacov.ro

Biroul de presă Gospodărie Comunală SA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.