ACTUALITATE 2 decembrie 2019

Cum să închiriezi un loc de parcare rezidențială în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 1585 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe încearcă să reducă dificultățile cauzate de creșterea rapidă a numărului de autovehicule prin stabilirea și închirierea de locuri de parcare publice. În cele ce urmează vă vom arăta cum să închiriaţi un loc de parcare.

În Sfântu Gheorghe, închirierea locurilor de parcare rezidențiale este reglementată de Hotărârea Consiliului Local 16/2017. Locurile de parcare se închiriază prin licitaţie, cu excepția persoanelor cu dizabilități care au dreptul la locul de parcare cel mai aproape de locul de reședință.

Primăria Sfântu Gheorghe va notifica Asociaţiile de proprietari / locatari despre informaţiile necesare pentru pregătirea procedurii de atribuire/licitaţie, acestea având obligaţia de a informa locuitorii.

Astfel, cei care doresc să liciteze pentru un loc de parcare trebuie să depună dosarele la Asociaţiile de proprietari, acestea trebuind să conţină următoarele documente: 

Locuitorii care solicită locuri de parcare publicitate își depun formularele de cerere la comisiile raionale, care includ următoarele: cerere; copie B.I./C.I., copie după certificatul de înmatriculare a autovehiculului, cu ITP valabilă la data licitației și certificat fiscal emis de Direcția Finanțe Publice Municipale pentru dovada plății taxei de 50 lei pentru participarea la licitaţie.

După procesarea cererilor primite, Asociaţiile de proprietari vor afişa data licitaţie, care va avea loc în sala de ședințe nr. 29 a Primăriei Sfântu Gheorghe.

După licitație, structura metalică galbenă pentru locurile de parcare este instalată de municipalitate, iar chiriașul este responsabil de întreținerea acestora.

Prețul de pornire pentru un loc de parcare este de 160 de lei + TVA pe an (suma este recalculată la cursul euro în prima zi lucrătoare a lunii septembrie). Participanții vor licita în paşi de 15 lei până va rămâne un singur solicitant pentru un loc de parcare. Închirierea va expira în 5 ani de la prima licitație, iar parcarea va fi relicitată.

La licitație, persoana al cărei domiciliu permanent se află la adresa locului de parcare are prioritate față de cei care au o reședință temporară, faţă de cei care au licitat pentru al doilea sau al treilea loc de parcare sau cei care vor parca o mașină a companiei în acea locație.

Pentru mai multe informații despre închirierea locurilor de parcare rezidențiale, vă rugăm să contactați Compartimentul pentru Autorizarea Activităţilor de Transport Public Local la numărul de telefon 0267 313 323.

Hotărârea nr. 16/2017

Anexa nr. 1 la H.C.L. 16/2017

Anexa nr. 2 la H.C.L. 16/2017

(Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.