ACTUALITATE 9 decembrie 2021

Cum decurge o tură de serviciu, de 24 de ore, pentru pompierii din Sfântu Gheorghe?

de Covasna Media | 3929 vizualizări

Miercuri dimineața, în jurul orei 8, au intervenit cu două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD la un incendiu produs la o magazine din lemn de pe strada Energiei. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire, nu au existat victime omenești, doar pagube materiale.

Puțin după ora 9, pompierii din cadrul echipei de descarcerare au intervenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean la o deblocare de ușă de pe strada Lăcrămioarei. O persoană în vârstă era căzută în baie și a necesitat îngrijiri medicale.

După stingerea incendiului, pompierii au plecat spre Poligonul de Antrenament unde au efectuat o nouă ședință practică, în condiții reale, în containerul Caisson. Scopul acestui antrenament este de a studia evoluția focului prin fenomenele de Flashover și Backdraft, precum și diferite tactici de stingere a acestuia.

După finalizarea antrenamentului, în jurul orei 15,  trei echipaje și o ambulanță SMURD au fost direcționate pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de pe strada Gabor Aron. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, iar cauza probabilă de producere o reprezintă un coș de fum deteriorat.

În tot acest timp, echipajele SMURD Covasna au intervenit la alte 7 cazuri medicale în sprijinul cetățenilor din județ.

Și tura de serviciu încă nu s-a terminat pentru pompierii militari…

Sursa: Comunicat de presă ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.