ACTUALITATE 14 aprilie 2010

Crucea Roşie a împărţit 30 de tone de alimente nevoiaşilor covăsneni în această iarnă

de Covasna Media | 552 vizualizări
15apr2010-crucea_rosieCriza economică şi financiară a dublat cererile de ajutor pentru perioada de iarnă depuse la Crucea Roşie Covasna de către familiile şi persoanele nevoiaşe, aungându-se ca instituţia de ajutor umanitar să distribuie 30 de tone de alimente în decursul a numai patru luni. Directorul Crucii Roşii Covasna, Papp Adolf, a declarat că numărul cererilor de ajutor a ajuns la aproximativ 1.600, începând din luna decembrie a

15apr2010-crucea_rosieCriza economică şi financiară a dublat cererile de ajutor pentru perioada de iarnă   depuse la Crucea Roşie Covasna de către familiile şi persoanele nevoiaşe, aungându-se ca instituţia de ajutor umanitar să distribuie 30 de tone de alimente în decursul a numai patru luni.

Directorul Crucii Roşii Covasna, Papp Adolf, a declarat că numărul cererilor de ajutor a ajuns la aproximativ 1.600, începând din luna decembrie a anului 2009, acesta fiind un număr dublu faţă de aceeaşi perioadă a iernii 2008. Astfel, Crucea Roşie a onorat 840 dintre cele 1.600 de cereri, ajutorul durând până în luna martie a acestui an către unii dintre solicitanţi şi extinzându-se până în aprilie inclusiv în cazul altora.

Potrivit lui Papp, celor 840 de solicitanţi de ajutor li s-au împărţit lunar pachete cu alimente. În ceea ce priveşte aprobarea cererilor de ajutor, Papp a explicat că aceasta presupune mai multe amănunte, cum ar fi o anchetă socială şi mai multe criterii.

„Este foarte greu de făcut o selecţie a cererilor, deoarece sunt mulţi factori implicaţi. Este posibil să avem un solicitant care are o pensie destul de bună, dar dacă acesta cheltuie majoritatea banilor pe medicamente, trebuie să luăm în calcul acest aspect şi să-l ajutăm. Oricum, prioritate au vârstnicii, persoanele cu handicap şi familiile cu copii mulţi”, a explicat Papp Adolf.

Acesta a mai precizat că cea mai numeroasă familie care se află în evidenţa Crucii Roşii Covasna este una cu 11 copii, ceea ce arată că de fapt în judeţul nostru nu există atât de multe familii cu număr de copii foarte mare. Papp Adolf a menţionat că, împotriva părerilor generale, natalitatea este în scădere începând din 2000, inclusiv în rândul romilor.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.