ACTUALITATE 22 iunie 2010

Criza reduce numărul angajaţilor din Prefectură

de Covasna Media | 86 vizualizări
De asemenea, salariile celor rămaşi în funcţii vor scădea cu 25% Una dintre cele mai drastice măsuri anti-criză ale Guvernului Boc îşi va face simţit efectul prin reducerea cu 25% a personalului Prefecturii Covasna, în vreme ce salariile celor care nu vor fi trimişi acasă vor scădea şi ele, tot cu 25%.

De asemenea, salariile celor rămaşi în funcţii vor scădea cu 25%

Una dintre cele mai drastice măsuri anti-criză ale Guvernului Boc îşi va face simţit efectul prin reducerea cu 25% a personalului Prefecturii Covasna, în vreme ce salariile celor care nu vor fi trimişi acasă vor scădea şi ele, tot cu 25%.

Diminuare de 10-12 posturi

Prefectul Gyorgy Ervin a finalizat ieri noua organigramă a Prefecturii, aceasta fiind apoi trimisă la Bucureşti pentru prezentare şi aprobare. Potrivit lui Gyorgy Ervin, în urma cerinţelor Guvernului, prefecturile din ţară au trebuit să conceapă o nouă structură a funcţiilor, astfel încât să se încadreze în reduceri de personal cu 25% faţă de numărul actual de angajaţi.

Având 45 de angajaţi, Prefectura Covasna trebuie să facă o diminuare de 10-12 posturi, astfel încât să se încadreze în reducerea de 25% impusă, mai ales în condiţiile în care funcţiile vacante la ora actuală nu au putut fi luate în calcul.

„Nu avem un personal supradimensionat la Prefectura Covasna, dimpotrivă. Sunt compartimente unde am mai avea nevoie de angajaţi... În plus, dacă până acum n-am avut audit intern, nici de acum încolo nu vom avea. În această reducere se include şi funcţia unuia dintre subprefecţi, căci, probabil, toate prefecturile din ţară vor funcţiona cu un singur subprefect. Odată cu restructurările, angajaţii care vor rămâne vor trebui să preia din sarcinile celor disponibilizaţi pentru un salariu redus cu 25%”, a declarat Gyorgy Ervin, subliniind că reducerile de 25% din salariu vor începe în această lună, spre deosebire de reducerile de personal, pentru care mai este necesară o modificare a legislaţiei. În această ordine de idei, prefectul şi-a exprimat nedumerirea în privinţa a ceea ce se va întâmpla la Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor, de exemplu, în condiţiile în care, după cum se ştie, acesta funcţiona oricum cu un personal foarte redus, la jumătate din necesar.

Prefectul Gyorgy Ervin a mai subliniat că Prefectura Covasna a făcut deja multe reduceri de cheltuieli şi continuă să facă. Astfel, curăţenia instituţiei, precum şi a serviciilor care aparţin direct de aceasta, este asigurată de o singură femeie de serviciu, cota de telefon a fost redusă la 50% încă din luna martie, iar cota de benzină s-a redus, începând cu luna iunie, tot cu 50%.

Potrivit prefectului, reducerile de personal au fost iniţiate de Guvern întâi la instituţiile direct subordonate, însă după acestea vor urma şi restul instituţiilor, astfel încât peste tot se va reduce din numărul de angajaţi şi salarii.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
oblio, 23 iunie 2010
Asa e Gigi. De exemplu de secretarul Consiliului Judeten, el poate sa vegheze de legalitatea actelor emise de Consiliile Locale. Iar celelalte institutii trebuie descentralizate.
gigi, 23 iunie 2010
Sa inchida toata institutia. Toate activitatile sale pot fi preluate de alte institutii, nu vad nici eu un rol indispensabil in ceea ce priveste aceasta institutie.
Cititor, 22 iunie 2010
Am si eu o intrebare naiva: cu ce se ocupa Prefectura? Comentariu: parca un domn de la o firma privata de distributie a gazelor a explicat cum este apreciat competenta dlui. Prefect...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.