ACTUALITATE 5 august 2009

Criză la Permise

de Covasna Media | 714 vizualizări
Din lipsă de personal, şeful Serviciului lucrează la ghişeu

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna se confruntă cu o adevărată criză de personal în condiţiile în care cinci dintre angajaţi sunt cercetaţi în scandalul permiselor, în plus posturile sunt blocate, astfel că şeful Serviciului, com. şef Eugean Deaconu, este nevoit să deservească publicul la ghişeu. Eugean Deaconu a precizat că Serviciul pe care îl conduce se confruntă cu criză de personal,

Din lipsă de personal, şeful Serviciului lucrează la ghişeu

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna se confruntă cu o adevărată criză de personal în condiţiile în care cinci dintre angajaţi sunt cercetaţi în scandalul permiselor, în plus posturile sunt blocate, astfel că şeful Serviciului, com. şef Eugean Deaconu, este nevoit să deservească publicul la ghişeu.

Eugean Deaconu a precizat că Serviciul pe care îl conduce se confruntă cu criză de personal, fiind nevoiţi să se descurce cu 5 angajaţi, cu el cu tot, dar treaba merge, chiar dacă mai greu.

Astfel, şeful Serviciului a trecut în spatele ghişeului şi zi de zi se ocupă de înmatriculări, numere provizorii sau permise şi tot ce este nevoie.

„Înainte mai ajutam ocazional, când era nevoie sau pleca cineva în concediu, acum sunt permanent la ghişeu, ca şi executanţii, partea de management o fac când se termină programul cu publicul“, a spus Deaconu.

Problemele mai mari cu criza de personal au intervenit ca urmare a izbucnirii în primăvară a scandalului permiselor, în care sunt cercetaţi şi cinci angajaţi ai Serviciului Public Permise şi Înmatriculări. Astfel, de la zece, efectivul de angajaţi a scăzut la jumătate, dintre care un angajat se ocupă de programarea examinărilor, trei de înmatriculări şi permise şi altul de examinări, pentru ca aceiaşi oameni să plece dupămasa la examinările practice.

Imediat după scandalul în care erau implicaţi angajaţi ai acestui Serviciu, a fost desemnată o angajată a Serviciului de Paşapoarte pentru a ajuta la derularea activităţii de la Permise şi Înmatriculări, dar ea a intrat între timp în concediu de maternitate, iar cei doi reprezentanţi desemnaţi din Braşov au ajutat cam două luni, unul intrând în pensie.

În luna martie, organele de cercetare din judeţul Covasna au efectuat mai multe percheziţii, în total fiind cercetate 19 persoane bănuite de luare de mită, fals sau uz de fals în ceea ce priveşte înmatricularea unor autovehicule. Printre acestea se află şi cinci angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Mai puţini candidaţi

Criza financiară a ajuns şi la buzunarul celor care doreau să-şi ia anul acesta permisul de conducere, în judeţul Covasna numărul acestora fiind cu 25 – 30% mai mic faţă de trecut.

Potrivit com. şef Eugean Deaconu, numărul de candidaţi s-a redus cu 25-30%, astfel că dacă până acum erau examinaţi peste o sută de candidaţi zilnic, acum sunt cam 70-80. De asemenea, la şcolile de şoferi numărul celor înscrişi a scăzut şi cu mai bine de jumătate.

„Cred că nu au bani oamenii şi nu se mai duc la şcoala de şoferi”, a spus Deaconu.

Costurile pentru obţinerea carnetului de şofer, inclusiv cu şcoala, înseamnă câteva sute de lei, din care taxa de examinare este de doar 5 lei.

Potrivit conducerii Serviciului de Permise şi Înmatriculări, procentul de promovabilitate se situează undeva în jurul a 20%, examinarea fiind realizată pe calculator.

Ana Sidon

Teme articol: criza angajati permise
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Cititor, 6 august 2009
"Seful Serviciului, com. şef Eugean Deaconu, este nevoit să deservească publicul la ghişeu." Nu inteleg, unde este problema. Domnul respectiv lucreaza la o institutie, / cred ca este un bun citeste integral
Gigi, 6 august 2009
Il stimez pe d.l Deaconu, cred ca este un om cu caracter, foarte rar printre functionarii politiei sau altor institutii de stat. Bravo D.l Deaconu, va doresc multa sanatate !
1x2, 6 august 2009
Ariel de ce nu mergi tu sa-i ajuti? Sa nu crezi in zambetul crispat a lui Deaconu ca nu-i chiar asa cum pare. Si apropo de ghiseu a mai lucrat el chiar si in weekend cand restul bugetarilor erau la citeste integral
Ariel, 5 august 2009
In locul lui Deaconu sa mearga cei care iüau arestat pe cei cinci =))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.