ACTUALITATE 31 martie 2022

Cresc taxele de parcare în Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 1080 vizualizări

De luni, 4 aprilie 2022, parcarea în Municipiul Târgu Secuiesc va fi de 3 lei/oră în centru și 2 lei/oră în celelalte zone, iar pentru 24 de ore conducătorii auto vor plăti 15 lei.

Potrivit unui anunț publicat miercuri pe pagina Facebook a primăriei Târgu Secuiesc, taxa de parcare în oraș se va mări cu 1 leu/oră și 5 lei/zi. Astfel, tarifele cresc de la 2 lei la 3 lei/oră în centru și de la 1 leu la 2 lei/oră în celelalte zone. 

Taxa zilnică va crește de la 10 lei la 15 lei.

Parcarea este și va rămâne cu plată doar în zilele de lucru între orele 8.30 și 16.30.

În continuare taxele se pot achita și prin SMS sau din aplicația TPark.

Există și varianta abonamentelor, iar prețul acestora rămâne neschimbat.

Conform site-ului primăriei, abonamentul lunar este de 35 lei pentru persoane fizice și 35 lei + TVA lei pentru persoane juridice, iar abonamentul anual este de 250 lei pentru persoane fizice și 250 lei + TVA lei pentru persoane juridice.

În ceea ce priveste parcările permanente, la acestea au dreptul doar persoanele juridice, prin achitarea sumei de 600 de lei + TVA/an.

Vehiculele de transport mărfuri pot parca liber în zilele de lucru între orele 8.30 și 11.00 fără taxă de parcare. Peste intervalul stabilit trebuie să achite bilet de parcare.

Pentru taximetriști e obligatoriu abonament pentru un an. Valoarea acestuia este de 120 lei pe an.

Permisul de parcare tip riveran pentru locatari este 25 de lei/lună și 120 de lei/an.

Anunțul publicat miercuri pe Facebook de Primăria Târgu Secuiesc a generat un val de nemulțumiri în rândul cititorilor, după ce în 2014 a avut loc și un protest împotriva parcărilor cu plată. Protestul nu a avut niciun rezultat, astfel încât unii localnici și-au făcut dreptate vandalizând 7 automate de parcare.

Sursa foto: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.