ACTUALITATE 1 septembrie 2020

(Update) Bilanț oficial: 156 de cazuri active de COVID-19 în județul Covasna și un nou deces

de Daniela Luca | 1589 vizualizări

Aproape 160 de teste au fost prelucrate în ultimele 24 de ore

Raportarea oficială de marți, 1 septembrie, a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate încă 20 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Astfel, numărul total se ridică la 772, dintre care 156 cazuri active. Din păcate, bilanțul județean înregistrează și un deces la un pacient COVID, în vârstă de 67 de ani.

Prefectura Covasna arată într-un comunicat de presă că de la începutul epidemiei, la nivelul județului Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 772 de persoane. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 20 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 

În același comunicat se arată că dintre persoanele confirmate, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 1 septembrie 2020, un număr de 597 de persoane au fost vindecate, iar alte 19 persoane au decedat de la începutul pandemiei. Cel din urmă deces s-a înregistrat marți.  

„Din păcate, în ultimele 24 de ore, o persoană de sex feminin, în vârstă de 67 de ani, din zona comunei Ozun, a decedat. Pacienta era cunoscută cu antecedente patologice neurologice, cardiovasculare, AVC ischiemic sylvian stg cu hemipareză dreapta, tromboflebită gamba stg, cardiopatie ischemică cronică, hiperlipidemie mixtă. A fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2 la data de 29.08.2020, fiind internată în ATI. Din păcate evoluția a fost nefavorabilă. Transmitem condoleanțe familiei”, arată Prefectura Covasna, în comunicatul de presă.

În izolare instituționalizată în unități spitalicești erau marți 75 de persoane. Alte 203 persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt în carantină la domiciliu ori la locația declarată. 

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 14.926 (158 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore). La acestea se adaugă alte 8.312 teste prelucrate în județul Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Mureș și Sibiu.

La nivel național marți au fost raportate 1.053 de cazuri noi, depistate din 22.320 de teste prelucrate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.