ACTUALITATE 26 martie 2021

COVID-19: Peste 950 de persoane verificate; au fost aplicate 87 de amenzi

de Covasna Media | 1091 vizualizări

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, la data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și polițiști locali, au acționat în teren, verificând respectarea măsurilor instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 22:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 30 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 40 de locații și obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă și 14 mijloace auto de transport de persoane.

În total, în cursul zilei de ieri, 967 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au aplicat 87 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 16.100 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

La acțiunile executate ieri, 24 martie a.c., au participat și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Covasna, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna și din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna.

Astfel de acțiuni vor fi continua și în perioada următoare pe raza întregului județ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte cu strictețe prevederile legale instituite în contextul pandemiei de Covid – 19.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.