ACTUALITATE 28 aprilie 2021

COVID-19 la SJU: 36 de pacienți confirmați internați; numărul, în continuă scădere

de Daniela Luca | 2125 vizualizări

Cea mai tânără persoană decedată avea 31 de ani

Datele de miercuri, 28 aprilie, ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna arată că numărul pacienților în stare medie, gravă sau foarte gravă internați a scăzut la 36, de la 62, câți erau săptămâna trecută. Totuși, recomandarea reprezentanților spitalului este ca în perioada sărbătorilor pascale să se respecte în continuare măsurile de limitare a răspândirii COVID-19, pentru a evita un nou val de îmbolnăviri în perioada care urmează.

Cel mai recent bilanț al Spitalului Județean, cu privire la COVID-19, arată că la data de 28 aprilie, internați în stare medie spre critică aici erau 36 de pacienți confirmați cu SARS-COV-2. Dintre aceștia, 28 sunt pe Secția de Boli Infecțioase, 2 persoane sunt la Chirurgie, un caz este de patologie chirurgicală și unul de Ortopedie.

Sunt și încă 4 persoane suspecte de a fi infectate cu SARS – COV-2 pentru care se așteaptă rezultatele testelor PCR, dintre care un copil se încadrează în grupa de vârstă de 0-9 ani.

În același timp, 6 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă (față de 7, câți erau săptămâna trecută), în stare critică. Unul dintre aceștia este intubat, transmit reprezentanții spitalului.

În ultima săptămână au fost înregistrate și 32 de externări, dar și 11 decese. Este vorba despre 7 femei cu vârste cuprinse între 31 și 91 de ani și de 4 bărbați cu vârste cuprinse între 62 și 82 de ani.

„Femeia de 31 de ani suferea de o formă gravă de pneumonie Covid, cu retard mintal, deshidratare și epilepsie gravă. Pacienții au stat în spitalul nostru între 2 și 15 zile. Pe secția de ATI avem un pacient intubat, 2 cu mască CPAP și 3 care necesită oxigen. Ei sunt în stare așa de gravă din cauza comorbidităților și deocamdată trebuie să rămână pe secția de ATI. Avem un suspect de 2 ani și un copil pozitiv de 1 an și 2 luni. Ei sunt în stare bună. (...) Pe secția de Infecțioase și Pneumologie avem împreună 12 pacienți cu formă medie a bolii, iar 15 prezintă formă gravă”, a spus miercuri directorul medical, dr. Roșu Matyas.

Conform acestuia, pe secția de ATI non-COVID sunt 4 pacienți care au fost internați în spital cu pneumonie COVID și care între timp s-au negativizat, însă starea lor deocamdată nu permite să fie externați. Unul dintre ei este intubat.

Totodată, în perioada 21 - 28 aprilie, la SJU Covasna au fost înregistrați 193 de pacienți COVID și non-COVID internați și au fost 253 de externări, cu o durată medie de spitalizare de 7,4 zile.

În ultima săptămână au fost 22 de vizite la pacienții diagnosticați cu COVID-19, în stare gravă, internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna.

Chiar dacă cifrele arată o scădere a numărului persoanelor internate, recomandarea reprezentanților spitalului este ca și în perioada sărbătorilor pascale să se respecte în continuare măsurile de limitare a răspândirii COVID-19, pentru a evita un nou val de îmbolnăviri în perioada care urmează.

„Pentru mine această scădere este o surpriză, o surpriză plăcută, trebuie să recunosc. Nu mă așteptam și sperăm că se va menține și în continuare. Din punct de vedere științific, nici nu știu care ar putea fi explicația. Suntem mai conștienți, am menținut mai bine aceste măsuri de prevenire a bolii sau poate că a ajutat și această interdicție de circulație din weekend. Este bine și ne bucurăm că mai răsuflăm un pic și să sperăm că se va menține, dar nu știu dacă așa va fi”, a mai spus dr. Roșu Matyas.

Cea mai recentă raportare a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate miercuri încă 47 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, în urma prelucrării a  242 de teste. Numărul total se ridică la 8.177. Bilanțul Prefecturii Covasna arată că la această dată sunt 477 de cazuri active, cu 167 mai puține decât în urmă cu o săptămână.

La nivel național au fost raportate 2.240 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 25.253 de teste RT-PCR și 10.037 de teste rapide antigenice.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.