ACTUALITATE 23 noiembrie 2020

COVID-19: 910 cazuri active în județul Covasna

de Covasna Media | 704 vizualizări

Numărul deceselor la pacienți COVID ajunge la 100 

Numărul cazurilor active de COVID-19 era, potrivit raportării de duminică a autorităților, de 910 în județul Covasna. Din cele 3.732 de cazuri depistate de la începutul pandemiei, 2.722 au fost declarate vindecate, iar 100 sunt decese. La final de săptămână au fost raportate 201 noi îmbolnăviri (27 duminică, 109 sâmbătă și 65 vineri). 

Tot bilanțul oficial al autorităților arată și că la final de săptămână (joi, vineri, sâmbătă) s-au prelucrat 475 de teste în județul Covasna. 

Raportarea de duminică, 22 noiembrie, a arătat că numărul persoanelor izolate în unități spitalicești din județ se ridica la 122, iar cel al persoanelor supuse măsurii carantinei sau izolării la 1.040.

Tot datele de la final de săptămână au prezentat încă 3 decese, potrivit Prefecturii Covasna și DSP:

- pacient în vârstă de 75 ani, din comuna Dobârlău, cu test COVID-19  confirmat, internat la SJU Brașov, având comorbidități, respectiv insuficiență renală cronică, HTA și cardiopatie ischemică. La data de 18.11.2020 a survenit decesul;

- pacientă în vârstă de 86 ani, din comuna Poian, cu test COVID-19 confirmat, având comorbidități cunoscute respectiv HTA și insuficiență renală cronică. La data de 19.11.2020 a survenit decesul;

- pacient în vârstă de 60 ani, din mun. Sf.Gheorghe, cu test COVID-19 confirmat, având comorbidități cunoscute respectiv HTA și obezitate. La data de 19.11.2020 a survenit decesul.

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul județului incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile era duminică de 3,5/1000 de locuitori. 

Localitățile unde rata de infectare a trecut de 3/1000 sunt, conform raportării de duminică, Sfântu Gheorghe, Alungeni, Aninoasa, Arcuș, Baraolt, Belin, Brăduț, Brateș, Chichiș, Chilieni, Comandău, Coșeni, Covasna, Dobolii de Jos, Hăghig, Ilieni, Întorsura Buzăului, Lutoasa, Mărcuș, Micfalău, Micloșoara, Pachia, Păpăuți, Poian, Racoșul de Sus, Sâncraiu, Târgu Secuiesc, Telechia, Țufalău, Vâlcele, Valea Scurtă și Zoltan. 

Tot același bilanț, publicat de Prefectura Covasna, arată că 27 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) între 1,5 – 3/1000 locuitori, 24 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori, iar 39 de localități nu au niciun caz pozitiv. 

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta”, subliniază, de fiecare dată, Prefectura Covasna, punctând totodată că „Instituția Prefectului – Județul Covasna face un apel către toți locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Ne dorim ca toţi cetăţenii să respecte efortul comun depus până în acest moment şi deciziile specialiștilor pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, iar astfel să nu mai fie nevoie ca autoritățile statului să aplice sancţiuni ca urmare a încălcării prevederilor legale”.

Sursa foto: GettyImages/Digi24.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.