ACTUALITATE 24 martie 2021

COVID-19: 788 de persoane verificate; amenzi în valoare totală de 10.000 de lei

de Covasna Media | 1371 vizualizări

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, la data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și polițiști locali, au acționat în teren, verificând respectarea măsurilor instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 22:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 16 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 18 de locații și obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă și 6 mijloace auto de transport de persoane.

În total, în cursul zilei de ieri, 788 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 10.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F., precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

Totodată, menționăm faptul că, având în vedere rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID – 19 mai mare de 3/1000 de locuitori în ultimele 14 zile, prin Hotărârea nr. 39 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Covasna, începând cu data de 23 martie, pentru o perioadă de 14 zile, localitățiile Sfântu Gheorghe, Bixad, Comandău, Dobârlău și Moacșa vor intra în scenariul roșu.

În acest sens, sunt instituite noi măsuri pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor, printre care interzicerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Totodată menționăm că interdicțiile privind organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) sunt în vigoare.

În contextul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS COV 2, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali, sprijiniți de instituțiile partenere cu atribuții în domeniu, vor intensifica activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea sancțiunilor contravenționale iar activitățile desfășurate au cu preponderență un caracter preventiv, cu obiectivul de a crește gradul de conștientizare a populației privind importanța respectării măsurilor instituite.

Cu toate acestea, nerespectarea legii nu va fi tolerată, iar forțele de ordine vor acționa cu fermitate pentru respectarea legii. În acest sens îi rugăm pe toți cetățenii județului Covasna să dea dovadă de responsabilitate, întrucât prin conduita lor pot contribui la limitarea efectelor pandemiei. 

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.