ACTUALITATE 1 noiembrie 2019

Covăsnenii, invitați la ultima acțiune de curățenie din acest an

de Daniela Luca | 793 vizualizări

Acțiunea va avea loc în zonele de picnic dinspre Şugaş Băi

Voluntarii de la The WoodView Movement, alături de alți parteneri locali, organizează duminică, 3 noiembrie, începând cu ora 14:00, ultima acțiune comună de curățenie din acest an. De data aceasta, organizatorii au ales zonele de picnic de lângă izvorul Honvéd și Csaba dinspre stațiunea Şugaş Băi. Tot acolo va fi amplasat și primul indicator de conștientizare a necesității păstrării curățeniei în sânul naturii. 

Menținerea curățeniei pădurilor din împrejurimile orașului Sfântu Gheorghe este scopul principal al voluntarilor care au format inițiativa The WoodView Movement și care duminică, 3 noiembrie, îi invită la acțiunea de curățenie #Cleanup pe toți cei care vor să le ofere o mână de ajutor.

„Curățăm de gunoaie zona favorită de picnic, izvorul Honvéd și Csaba. (...) Deoarece considerăm important faptul de a păstra curățenia locului pe o lungă durată de timp, vom amplasa și primul indicator de conștientizare The WoodView Movement. În schimbul ajutorului asigurăm o cafea sau ceai și un sendviș, pe care poți să îl consumi în drum spre casă la vocalcycle juice bar (adresă: str. Borvíz, nr. 50). Te rugăm să lași toate echipamentele de strâns gunoi la vocalcycle” transmit organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Așadar, în locația salubrizată va fi amplasat și un panou informativ pentru a atrage atenția vizitatorilor că zona este curățată de către voluntari prin care îi vor ruga să îi ajute la menținerea curățeniei. Inițiativa face parte din cadrul programului Com’ON Sepsi, derulat de Primăria Sfântu Gheorghe, mai specifică organizatorii. 

Covăsnenii se alătură duminică Marșului pentru Păduri: Îmbrățișează un copac!

Acest eveniment va reprezenta continuarea acțiunii„ Ölelj meg egy fát! | Îmbrățișează un copac!” în cadrul căreia participanții vor fi duși în zona în care urmează să se construiască „Family Adventure Park”. Printr-o acțiune a activiștilor de mediu care luptă pentru protejarea pădurii din zona izvorului Honvéd din Șugaș Băi, Sfântu Gheorghe se alătură Marșului pentru Păduri. 

Marșul începe la ora 12:30, spre Izvorul Honvéd prin strada Borvíz. La ora 13:00 participanții vor ajunge la destinație și vor putea lua parte la o acțiune simbolică, de îmbrățișare a copacilor. Acest moment va fi imortalizat din dronă, anunță organizatorii evenimentului.  

În ceea ce privește șirurile de acțiuni #Cleanup, începute în luna aprilie a acestui an, inițiatorii spun că sunt mulțumiți de rezultatele pe care au reușit să le obțină. Sute de oameni s-au alăturat inițiativei și au scos din zonele periferice ale orașului zeci de metri cubi de gunoaie care sufocau natura.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.