ACTUALITATE 13 aprilie 2017

Covasna: 9 ani de închisoare pentru poliţistul care a trucat examene pentru obţinerea permisului de conducere auto

de Agerpres | 4868 vizualizări

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe inculpatul Codescu Sorin, fost agent de poliţie, la pedeapsa de 9 ani închisoare cu executare şi la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o perioadă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, în urma trucării unor examene pentru obţinerea permisului de conducere auto.

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că hotărârea instanţei de judecată, pronunţată în urmă cu o zi, este definitivă

'În fapt, în intervalul februarie - octombrie 2014, Codescu Sorin, agent de poliţie în cadrul unei structuri M.A.I., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu vizând procesul de examinare la proba practică pentru obţinerea dreptului de conducere al autovehiculelor pe drumurile publice, susţinută de către 8 martori denunţători şi un investigator sub acoperire, a pretins de la aceştia o sumă de bani, în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv constatarea corectă a modului în care martorii denunţători au efectuat proba de traseu pentru obţinerea permisului de conducere. Poliţistul a primit de la cele 9 persoane sume cuprinse între 200 şi 400 euro pentru a atesta fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului vizând încălcările normelor rutiere, neexecutarea sau executarea incorectă a manevrelor indicate', se arată în comunicatul DGA, remis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, Codescu Sorin a omis să consemneze greşelile săvârşite de martori în desfăşurarea probei de traseu şi a menţionat în mod nereal calificativul admis în cuprinsul înscrisului denumit anexă la testul de examen întocmit cu privire la martorii sus-menţionaţi, aceştia obţinând permisul de conducere a autoturismelor.

Dosarul a fost instrumentat de Direcţia Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, probatoriul fiind realizat cu sprijinul Structurii Centrale. AGERPRES / (AS - autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Livius, 16 aprilie 2017
Ele nu neaparat conduceau prost.de multe ori nici nu porneai la traseu si deja erai picati. Din 10persoane de multe ori ramaneau 1-2 cand il vedeau pe Codescu ca examinator. In Tg.Sec.a fost exemplu citeste integral
Nik, 14 aprilie 2017
Daca a trucat examene pentru obtinerea permiselor de conducere, nu este normal ca si beneficiarii acelor permise acordate sa ramana fara ele ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.